Latvijas Labklājības ministre piedāvā pensionāru naudu ieguldīt ceļu rekonstrukcijā 4

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība), uzstājoties televīzijā, paziņoja, ka par pensijas fondu līdzekļu ieguldīšanas valsts tautsaimniecībā izdevīgāku projektu uzskata šo līdzekļu ieguldīšanu maksas ceļu rekonstrukcijā un to sistēmas uzturēšanā.

Kā arī, pēc ministres vārdiem, naudu no pensiju fondiem varētu ieguldīt stabilos valsts uzņēmumos, piemēram, „Latvijas Valsts mežos”, ar noteikumu, ka tie kotēsies biržā.

Viņķele paziņoja, ka pensiju uzkrājumu ieguldīšanai Latvijas ekonomikā ir nepieciešami divi kritēriji – ieguldījumu drošums un ienesīguma garantijas. Šo tēmu ministre pieminēja, komentējot Labklājības ministrijas pagājušajā nedēļā izteikto un valdības apstiprināto priekšlikumu attiecībā uz pensiju fondu sistēmu, saskaņā ar kuru tiek plānots paplašināt minēto fondu līdzekļu investēšanu Latvijas finanšu tirgū. Labklājības ministrija norāda, ka pensiju fondi varētu kļūt par vienu no lielākajiem līdzekļu avotiem valsts industrializācijai. Fondos atrodas lieli naudas līdzekļi, kas būs vajadzīgi pēc ilga laika, un, pēc ierēdņu domām, uz to rēķina varētu īstenot ilgtermiņa investīcijas ekonomikā.


Написать комментарий

Labāk būtu padomājusi par pensiju indeksāciju.Ja jau pensionāri nevar no savām pensijām segt komunālos maksājumus,tad varbūt arī šei vajadzētu valdības līmenī risināt indeksācijas jautājumu atsevišķām pensionāru grupām.
Muldēt ministres kundze ir iemācijusies.

Ja nu nav ministra, tad nav. Pensionāriem laikam beidzot būs jānem dakšas un jāiet streikot.

Cik jūs visi esat naski, kāri uz to naudu tas nav ar skaidru prātu aptverams. Kur paliek visa ceļa nodokļa nauda, kur paliek TA iegūtā nauda, kur tā paliek? Degvielas cenas ir nenormālas, ceļi katastrofālā stāvoklī, lāpa tikai bedrītes kuras pēc pāris dienām atkal ir jau reālas bedres un atkal jālāpa.Asvaltētie arumi, tā var nosaukt divos vārdos Latvijas ceļus. Kāpēc Igaunijā, Lietuvā nav tāds ceļu stāvoklis, vienā krievu padomiskajā katlā taču bijām kopā, vienā laikā atguvām savu neatkarību, tur viss notiek kā tam jānotiek , šeit viss iet galīgi d...ā. Tas ir nenormāls murgs kas notiek šajā valstī. Tagad vēl jāizsaimnieko pensiju fonds jo lūk jādzīvo kā civilizētā valstī ir tikai ,,ministriem,, un visiem pārējiem tautas parazītiem tikai ne tautai.Tauta ir slaucamā govs kurai no saviem nabagu grašiem ir jāuztur parazītu banda. Jums vēl par maz,dārgās mašīnas,ntie tūkstoši iekrājumos, nesamērīgi augstās algas par savu kaitniecisko darbu pret tautu, villas un sapirktie īpašumi? Un jūs gaidāt, ka tauta jūs cienīs un godās kā savus tautas kalpus, ta jūs visus ar sūdainiem kokiem un sūdu dakšām izmēzt uz Olaines kūdras purviem pastrādāt.Žēl, ka Latvijā nav urāna raktuvju, tur būtu jums visiem īstā vieta.

interesanti pensiju fonds ir pensionaariem, tas buutu tikpat kaa valsts kases paarpalikums, vai vinkjeles depozita noguldijuma procenti

Написать комментарий