'Ventspils' piedzīvo zaudējumu Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā spēlē

foto moldefk.no
foto moldefk.no

Latvijas čempionvienība futbolā "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 0:3 (0:0) piekāpās Norvēģijas klubam "Molde".

Uzvarētājiem ar diviem rezultatīviem sitieniem izcēlās Davī Klods Angāns, bet reizi precīzs bija Vegards Forens.

Spēles pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet vairākas vārtu gūšanas iespējas bija mājiniekiem. Tāpat "Molde" vairāk kontrolēja bumbu, tomēr ar uzbrukumiem atbildēja arī Latvijas vienība, izdarot vairākus sitienus, no kuriem viens lidoja vārtu rāmī.

Otrajā puslaikā spēles ritējums nemainījās, bet "Molde" komanda sāka izmantot savas iespējas. Vispirms 53.minūtē precīzs bija Angāns, bet 21 minūti vēlāk "Ventspils" aizsargs Oļegs Timofejevs savā soda laukumā pārkāpa noteikumus, un Forens savu iespēju izmantoja. Savukārt 83.minūtē Angāns bija precīzs otro reizi šajā mačā, cementējot savas vienības uzvaru.

Atbildes spēle 24.jūlijā notiks Ventspilī. Kvalifikācijas trešajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgā ir jāpārvar trīs kvalifikācijas turnīra kārtas.

"Molde" ir tradīcijām bagāts Norvēģijas klubs, kurš dibināts 1911.gadā. Tomēr Norvēģijas čempionātā tā pirmo reizi triumfēja 2011.gadā, bet septiņas reizes vienība palikusi otrajā vietā - 1974., 1987., 1995., 1998., 1999., 2002., 2009.gadā. Tāpat vienība divas reizes uzvarējusi Norvēģijas kausa izcīņā (1994. un 2005.gadā).

Pagājušajā gadā "Molde" spēlēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kurā otrajā kārtā divu spēļu summā izcīnīja smagu uzvaru tikai uz izbraukumā gūto vārtu rēķina pār citu Latvijas komandu "Jelgava". Savukārt kvalifikācijas trešajā kārtā Norvēģijas vienība divu spēļu summā ar 4:5 piekāpās Vācijas klubam "Stuttgart".

"Molde" kluba galvenais treneris ir slavenais norvēģu uzbrucējs Ūle Gunārs Sūlšērs.

Arī "Ventspils" pagājušajā sezonā startēja UEFA Eiropas līgā, kurā trešajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 1:9 kapitulēja Serbijas vienībai Belgradas "Crvena Zvezda".

Šajā sezonā "Molde" pēc 15 kārtām Norvēģijas čempionātā ar 31 punktu ieņem otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no līderiem "Stromsgodset". Savukārt "Ventspils" Latvijas čempionātā ar 26 punktiem 14 spēlēs ir ceturtajā vietā.


Написать комментарий