'Peugeot': Latviju jauno auto realizācijas krituma tendence neskars

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ja Eiropas jauno automobiļu tirgum "Peugeot" šogad prognozē aptuveni astoņu procentu procentu kritumu, kā rezultātā pagājušajā nedēļa tika izplatīti arī paziņojumi par darbinieku atlaišanu, Latvijas auto tirgus rāda augšupejošu tendenci, portālam "Delfi" norāda "Peugeot" importētāja "KW Bruun Baltic" mārketinga vadītāja Kerli Maro.

"Latvijā pirmajā pusgadā tika reģistrēti 6 718 jauni automobiļi, kas salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā ir par 14% vairāk," teica Maro. "Ņemot vērā šos skaitļus, šajā reģionā nav pamata krasiem izmaiņu soļiem."

Viņa piebilda, ka pagājušajā nedēļā no Francijas saņemtie paziņojumi par "Peugeot" darbinieku atlaišanu neietekmēs automobiļu piegādi Latvijas tirgum, un nav sagaidāms, ka mūsu klienti izjutīs tā ietekmi. Drīzāk tā ir vispārēja automobiļu pārdošanas apjoma samazināšanās visā Eiropā, tādēļ "Peugeot" apzināti samazina savus ražošanas apjomus.

Maro komentēja, ka viens no iemesliem automobiļu pārdošanas skaita pieaugumam ir līzinga līgumu izbeigšanās, kas slēgti ekonomiskās izaugsmes labākajos, līdz ar to šobrīd daudzi automobiļu īpašnieki ir jaunu izvēļu priekšā. "Iespējams daudzi no tiem, kas automobili iegādājās 2007. gadā, īpaši naudu neskaitīja, taču šodien, mainot automobili, meklē ar daudz racionālāku skatu."


Написать комментарий