A.Bartaševičs: Ministrs sajauca ilgstoša bezdarba Latgalē iemeslus un sekas 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) paziņoja, ka latgalieši ir pieraduši gadiem saņemt pabalstus, apzināti nemeklē darbu un ir sākuši degradēt.

Ministrs izteica viedokli, ka cilvēki negrib strādāt, viņu prasmes atbilst 20 gadus vecam prasībām, tāpēc viņi sēž un gaida palīdzību no valsts. Minētos izteikumus portālam Gorod.lv komentēja Aleksandrs Bartaševičs – Rēzeknes pašvaldības priekšsēdētājs, tieši Rēzeknē ir vērojams Latvijas lielāko pilsētu vidū lielākais bezdarba līmenis – 21,7%.

A.Bartaševičs paziņoja, ka viņš nepiekrīt ministra izteikumiem un izteikumu pasniegšanas formai. Pēc pašvaldības priekšsēdētāja domām, atbildīgajam par reģiona attīstību sākumā jāpiedāvā tautai informācija par to, ko ir paveikusi valsts, lai nodrošinātu cilvēkus ar darbu, un tikai pēc tam var pārmest cilvēkiem, ka viņi negribot strādāt.

Valdība pavisam nesen pievērsa uzmanību problēmai, ka cilvēki ilgstoši nestrādā un saņem pabalstus, atzīmēja A.Bartaševičs, piebilstot, ka valsts pašreizējā rīcība pagaidām problēmu nav atrisinājusi.

A.Bartaševičs uzskata, ka ministrs ir sajaucis situācijas ar bezdarbu un pabalstu saņemšanu iemeslus un sekas, jo tieši valsts līmenī 1993.gadā tika pieņemts lēmums likvidēt visu padomju laika mantojumu, tāpēc tika likvidēti uzņēmumi un darbavietas. Tieši valdība bija tā, kas realizēja minēto politiku ļoti veiksmīgi, atstājot cilvēkus bez darba, bet šobrīd pārmet tiem degradējumu.

Rēzeknes pašvaldības priekšsēdētājs izteica pieņēmumu, ka ministrs Sprūdžs, iespējams, nebija tajā vecumā, lai adekvāti uztvertu Godmaņa rīcību. Taču, lai apjēgtu tā laika notikumus un turpmāk pieņemtu pareizos lēmums, lai attīstītu valsti, jāpieņem vēsturiskie fakti, nevis to interpretācija, kuru Latvijā tiek pieņemts uzskatīt par patiesību, uzskata Rēzeknes mērs.


Написать комментарий

bartaševičs ir arī sajaucis,kas likvidēja rūpnīcas Rēzeknē. Visas šīs rūpnīcas vadīja tieši viņa draugi un kolēģi - bijušie kompartijad darbinieki.viņi arī prihvatizēja visas rūpnīcas,bet pēc tam izpārdeva un daļu nobankrotēja.Varat iedomāties kādās kabatās palika finanses no šiem darījumiem. Bartaševiču ģimenei ir arī skeleti skapjos.Kut vai līdzekļi,ko tie saņēma par Novopolockas ciemata būvniecību, kurā Bartaševiču ģimenes uzņēmums bija uz;nēmējs,bet darbiem nolīga apakšuzņēmumu.
īsie ciemata būvnieki par padarīto darbu neko nesaņēma,

Pilnīgi piekrītu ministra Sprūdža teiktajam.
Ņemot vērā, ka pēc gada būs pašvaldību vēlēšanas Bartaševiča kungs neko citu jau nevar teikt!!!
Valdība ir darījusi daudz ko lietas labā! Pat neapzināti ir uzaudzējusi birokrātisko aparātu!
Lūdzu strādājiet! Ne viens vien uzņēmējs šādu frāzi teicis, lai tik cilvēki Latgalē strādātu. Vieglāk taču ir saņemt 100 Ls, vai tagadad 80 Ls pabalstu un lēnā garā dzīvoties. Pats esmu no Vidzemes, aizbraucot un cenšoties atvērt struktūrvienību Latgalē, starpcitu netālu no Rēzeknes, saskaros ar vienu tekstu! Ko tad Jūs te ČUIĻI atbaraukuši un gribat mūs te izkalpināt?! Runa ir par kokapstrādes uzņēmumu! Latgalē dzīvo sirsnīgi cilvēki, patiesi prieks komunicēt, bet kad jāsāk strādāt, tad cita runa! Pašreiz darbiniekus uz Latgali vedu no Kurzemes un Vidzemes! Bēdīgi!!!

lielākā daļa to vien dara kā gaida pabalstus un pēc tam iedzeršanu sarīko kautko jau dara ,bet strādāt kā jāstrādā to negaidi pīpauzes pasēdēšana un ttttipiskais padomju mantojums.Kur cilvēkam tāda domāšana, bija darbavietas uzņēmumi tipisks SAVOKS dzīvo pagātnē un apraud sen zudušu valsti ,kurā varēja slaistīties ,tas ie kautko darīt ,bet īstenībā neko. Ja jau viss bija tik plaukstošs, kur tad pazuda???

Написать комментарий