Par centralizēto eksāmenu rezultātiem VISC saņemtas 284 apelācijas

foto ksee24.com
foto ksee24.com

Valsts izglītības satura centrs (VISC) nedēļas laikā ir saņēmis 284 apelācijas, kurās lūgts pārskatīt centralizētajā eksāmenā saņemto skolēna vērtējumu, portālu "Delfi" informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Visvairāk apelāciju ir saņemts par obligātajiem centralizētajiem eksāmeniem - latviešu valodu, angļu valodu un matemātiku. Savukārt vislielākais apelāciju skaits par kādu no izvēles centralizētajiem eksāmeniem ir saņemts bioloģijā.

Līdz 18.jūlijam saņemtās apelācijas VISC ir izskatījis paātrinātā kārtībā, to rezultāti apelāciju iesniedzējiem būs zināmi jau tuvāko dienu laikā. Tiem, kas apelācijas iesniegs no ceturtdienas, rezultātus VISC paziņos noteiktajā kārtībā – mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

VISC ir secinājis, ka, salīdzinot ar pagājušo mācību gadu, apelāciju skaits pagaidām nav pieaudzis.

Informāciju par to, vai kādam no apelētājiem ir mainīts saņemtais vērtējums, VISC sniegs tad, kad būs izskatītas visas šajā gadā saņemtās apelācijas.

Ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas viņam ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC tiks izveidota īpaša apelācijas komisija, kas mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas to izskatīs un pārskatīs vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to.


Написать комментарий