SVF ekonomists pamet fondu ar skandaloziem pārmetumiem vadībai

foto creditlendingblog.com
foto creditlendingblog.com

Viens no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) ilggadējiem augsta līmeņa ekspertiem – ekonomists Pīters Doils iesniedzis atlūgumu, jo viņam esot kauns par saistību ar fondu un tā "pagrimušo vadību", vēsta raidsabiedrība BBC.

Doils SVF nostrādājis vairāk nekā divdesmit gadus. Oficiālajā vēstulē SVF direktoram viņš apsūdzējis fonda vadību nekompetencē, norādot uz vairākām kļūdām un pēdējo desmit gadu laikā ieceltajām amatpersonām, kas "noveda pie katastrofālām sekām".

Doils arī norādījis, ka SVF nav spējis brīdināt valstis par gaidāmo finanšu krīzi un eirozonas krīzi. Viņaprāt, pēdējā laikā situācija tikai pasliktinājusies.

Doils ir pazīstams speciālists marketinga un biznesa stratēģiju jomās, viņš ieņēmis padomnieka amatu SVF Eiropas Lietu speciālajā departamentā, kurš atbildēja par finanšu palīdzības programmām novājinātajām ekonomikām – Grieķijai, Portugālei un citām.

Ekonomists uzskata, ka fonds uz finanšu krīzes tuvošanos reaģējis ar nokavēšanos un tā ir "augstākās klases izgāšanās".

"Spriežot pēc cilvēkiem, kas pēdējos gados iecelti izpilddirektora amatā, uzreiz var manīt diletantisku kadru politiku," viņš atzinis intervijā raidsabiedrībai CNN.

"Daudzi no tiem, kas šeit strādā, ir tā dēvētā "zemes sāls". Bet es esmu nolēmis virzīties tālāk. Iespējams, jums ir jāsāk domāt par to, lai nepazaudētu citus," vēstulē SVF vadībai norādījis Doils.

Viņš klāstījis, ka arī Kristīnas Lagardas iecelšana fonda izpilddirektora amatā izraisot jautājumus. "Viņas dzimums un viņas mērķtiecība nekādā veidā nekompensē fundamentālo izvēles procedūras nelikumību," uzskata Doils.

BBC norāda, ka, iespējams, Doils ar to domā nerakstīto vienošanos, ka SVF vienmēr vada eiropietis, bet Pasaules Banku – ASV pārstāvis.

BBC arī vēsta, ka SVF pagaidām oficiāli nekomentē ekonomista paziņojumu. Taču CNN ziņo, ka viens no fonda pārstāvjiem noliedzis Doila apsūdzības, uzsverot, ka SVF iekšējā izmeklēšanā izvērtējis, kā fonds ticis galā ar krīzi.


Написать комментарий