Daugavpils dome piedalās konkursā „Eiropas gada pašvaldība 2012”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām noslēdzās konkursa „Eiropas gada pašvaldība 2012” pirmā kārta, kuru organizēja plānošanas reģioni. Daugavpils pašvaldība ir iekļuvusi valsts mēroga konkursa nākamajā kārtā.

Par šī gada labākās pašvaldības titulu cīnīsies Bauskas un Dobeles novadi, Jelgavas pilsēta no Zemgales reģiona, Kuldīgas novads, Liepājas un Ventspils pašvaldības no Kurzemes. No Pierīgas konkursā piedalīsies Alojas novada pašvaldība, Jūrmalas pašvaldība un, protams, Rīgas pašvaldība. Vidzemi pārstāvēs Rūjienas un Gulbenes novadu pašvaldības un Valmieras pašvaldība.

Daugavpils pašvaldība mūsu reģiona ietvaros konkurēs ar Dagdas un Balvu novadu pašvaldībām.
Vērtēšanas vizītes reģionos sākās 19.jūlijā un turpināsies līdz 3.augustam. Daugavpils pilsētu konkursa žūrija plāno apmeklēt 30.jūlijā.

Jāatzīmē, ka minētais konkurss ir tradicionālā konkursa „Sakoptākais Latvijas pagasts” turpinājums. Konkursu organizē Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Veselības ministriju, Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.


Написать комментарий