Pusgada laikā Daugavpils sektora upēs un ezeros tika aizturēti vairāk nekā 100 maluzvejnieki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daudzi zilo ezeru zemes iedzīvotāji par labāko atpūtu vai hobiju uzskata makšķerēšanu. Viena daļa makšķernieku izmanto makšķeri, cita – tīklus un murdus, kas ir visiem zināmi maluzvejnieku aizliegtie ieroči.

Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Daugavpils sektora vadītājs Edvīns Gasperovičs Gorod.lv pastāstīja, ka pēdējos gados maluzvejniecība mūsu novada ezeros atrodas aptuveni vienā līmenī. Tiesa, pārkāpēju daudzums ir atkarīgs no laikapstākļiem – iestājoties vēsākam laikam, maluzvejnieku daudzums samazinās, līdz ar siltāku laiku viņi atkal aktivizējas.

Daugavpils sektora pārziņā atrodas 600 objektu, kurus kontrolē 6 valsts inspektori. Šī sektora robežas nosaka 4 rajonu (Daugavpils, Krāslavas, Preiļu, Jēkabpils) vecās robežas. Pēc Edvīna Gasperoviča vārdiem, intensīvāka kontrole tiek īstenota Daugavpilī un Krāslavā, jo šajās teritorijās ir visvairāk ūdenskrātuvju, kas piesaista maluzvejnieku uzmanību. Tiek veikti regulārie reidi novada ezeros, kuru rezultātā tiek izņemts diezgan liels nelikumīgu tīklu skaits.

Saskaņā ar statistiku pusgada laikā Daugavpils sektora ūdenskrātuvēs uz vietas tika aizturēti 112 maluzvejnieki, bet iekasēto naudas sodu summa sastādīja 8 130 latus. Jāatzīmē, ka minimālais naudas sods par šādu pārkāpumu sastāda 200 latus.

Ņemot vērā izsniegto makšķerēšanas licenču skaitu, Daugavpils sektors ieņem pirmo vietu, jo valstī izsniegto licenču trešā daļa – aptuveni 600 – tiek izsniegta tieši pie mums. Taču mēs ieņemam arī otro vietu makšķerēšanas noteikumu pārkāpumu ziņā, pirmo vietu, mūs apsteidzot, ieņem Latvijas galvaspilsēta.

Pēc Edvīna Gasperoviča vārdiem, no šī gada aprīļa ir stājušies spēkā noteikumi, saskaņā ar kuriem iegādāties zvejnieku tīklu specializētajā veikalā var tikai makšķerēšanas licenču un privāto ūdenskrātuvju īpašnieki. Tiesa, šī jauninājuma rezultātus būs iespējams konstatēt tikai nākamgad.


Написать комментарий