Daugavpilī tika iedalīti līdzekļi, lai turpinātu bezmaksas latviešu valodas kursus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No Daugavpils budžeta tiks piešķirti kārtējie 10 tūkstoši latu, lai organizētu mūsu pilsētā bezmaksas latviešu valodas kursus. Minētais lēmums tiks apstiprināts domes sēdes laikā 26.jūlijā.

Atgādināsim, ka šī gada martā – pēc referenduma par to, lai krievu valodai tiktu piešķirts otrās valsts valodas statuss – Dome bija pieņēmusi lēmumu organizēt pirmos bezmaksas latviešu valodas kursus. Neskatoties uz to, ka Latvijas iedzīvotāju vairākums nobalsoja pret, Daugavpils iedzīvotāju lielākā daļa bija par krievu valodas pozīcijas nostiprināšanu Latvijā. Šajā sakarā pašvaldība nolēma organizēt bezmaksas latviešu valodas kursus, lai palīdzētu krievvalodīgajiem apgūt valsts valodu.

Pirmās grupas, kuru veidoja 300 pilsētnieki, apmācības noslēdzās jūlijā. Kursus beigušie cilvēki augsti novērtēja gan pašu iespēju iegūt papildus zināšanas, gan pasniegšanas kvalitāti.

Sakarā ar to, ka kursiem pierakstījās ļoti daudz pilsētnieku un ir izveidojusies gara rinda, pašvaldība nolēma turpināt šo programmu. Vicemērs Vitālijs Azarevičs paziņoja, ka sarakste ar ministrijām un dažādām iestādēm, kas ir saistītas ar latviešu valodas apguves programmām, rezultātus nedeva. Pašvaldība saņēma vairākus atteikumus sakarā ar kursu finansējumu un nolēma turpināt savu valodas apmācības programmu.

Kārtējie 300 pilsētnieki varēs sākt latviešu valodas apguvi uz pašvaldības rēķina jau septembra sākumā.


Написать комментарий