Rehabilitācijas programma “Ģimenes lokā”

foto galwaybayhotel.net
foto galwaybayhotel.net

Sociālo lietu pārvalde realizē sociālās rehabilitācijas programmu “Ģimenes lokā”. Šī programma ir izstrādāta darbam ar vecākiem, kuriem ir apturētas vecāku aprūpes tiesības un kuriem ir problēmas ar bērnu audzināšanu.

Piedaloties programmā vecāki ne tikai labāk apgūst nepieciešamās prasmes, bet vienlaicīgi arī iemācās respektēt otra dalībnieka viedokli un intereses.

17.jūlijā notika kārtējā programmas dalībnieku tikšanās un šoreiz tā notika ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vecāko speciālisti Ivetu Ploni, kuru organizēja Sociālo pakalpojumu nodaļas ģimenēm ar bērniem un Bērnunama-patversmes “Priedīte” darbinieki. I.Plone pastāstīja par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas funkcijām, uzdevumiem, izsniedza informācijas bukletus. Visi programmas dalībnieki saņēma svarīgu informāciju par uzticības tālruni un inspekcijas mājas lapu.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova izteica pateicību Ivetei Plonei par palīdzību un par to, ka viņa atbalsta programmu un cieši sadarbojas sociālo gadījumu risināšanā, kā arī ir konsultants bērnu tiesību aizsardzības jautājumos.

Sociālo lietu pārvaldes darbinieki izmanto valsts un pašvaldības resursus, lai atbalstītu vecākus un cer, ka iegūtās prasmes palīdzēs atgriezt bērnus savās ģimenēs.