Šogad tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbi sāksies divos posmos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā preses konferencē 23.jūlijā Daugavpils „Tramvaju uzņēmuma” vadītājs Ēvalds Mekšs paziņoja, ka šobrīd notiek sagatavošanas darbi, lai drīzumā firma „Binders” varētu sākt tramvaju sliežu rekonstrukciju eiroprojekta ietvaros.

Pēc darbu grafiku apstiprināšanas un citu aktuālo jautājumu atrisināšanas, būvnieki sāks sliežu rekonstrukciju posmā no Valkas ielas līdz Vienības ielai. Rekonstrukcijas darbi notiks piecos posmos, šogad darbi notiks divos posmos – no Vienības ielas līdz Viestura ielai un no Marijas ielas līdz Ventspils ielai, darbi pārējos trīs posmos notiks nākamgad.

Šobrīd uzņēmums ar darbuzņēmēju strādā pie tramvaju kustības grafika, lai tramvaju kustībā abās pusēs vienas joslas ietvaros tiktu saglabāts 8 minūšu intervāls. Pagaidām nav atrisināti jautājumi attiecībā uz pieturām. Darbu pirmajā posmā problēmas sagādā pietura Cietokšņa ielā, pie bērnu poliklīnikas. Ē.Mekšs atzīmēja, ka minētajā pieturā parasti nav daudz pasažieru, taču to centīsies saglabāt darbu veikšanas laikā, jo no poliklīnikas bieži vien brauc māmiņas ar maziem bērniem.

Atbildīgie par projekta realizāciju ir gatavi risināt visus jautājumus, kuri rodas darbu gaitā, tai skaitā nodrošināt skolēnu pārvadāšanu mācību gada sākumā. Cerēsim, ka paralēlo projektu (tramvaju sliežu rekonstrukcijas un 18.Novembra ielas rekonstrukcijas) darbu grafiku saskaņošanas plānā īpašas problēmas neradīsies, jo abus konkursus ir uzvarējusi viena firma, kuras darbinieku vidū ir jābūt labai komunikācijai.


Написать комментарий