Daugavpils skolu skolēni 44,17% eksāmenos ieguva trīs augstākos līmeņus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka ir zināmi centralizēto eksāmenu rezultāti, iegūtie dati tika apkopoti un izdarīti secinājumi par skolu beidzēju sekmēm.

Jāatzīmē, ka Pārvalde ir apkopojusi statistiku gan attiecībā uz vispārizglītojošajām skolām, gan profesionālajām skolām, kā to prasa likums un neskatoties uz to, ka Daugavpils lielākā profesionālu skolu daļa neatrodas Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pakļautībā.

Saskaņā ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes informāciju, šogad vispārizglītojošajās un profesionālajās skolās tika reģistrēti 3 688 eksāmenu fakti, no kuriem 44,17% tika iegūti A, B un C līmeņi. Vispārizglītojošajās skolās šis rādītājs sastāda 64,55%.

Augstākais līmenis (А) tika reģistrēts 198 gadījumos, turklāt 98 gadījumos tas bija matemātikas eksāmens. Diemžēl 216 eksāmeni tika nokārtoti uz zemāko līmeni (C), no tiem 79 – nesekmīgi darbi Latvijas un pasaules vēsturē.

Daugavpils 5 skolu vidū, kuras ieguva augstākos rezultātus, vislabākie rezultāti ir Krievu licejam, kurā 92,47% eksāmenos tika iegūti trīs augstākie līmeņi. Otrajā vietā atrodas Valsts ģimnāzija (87,61%), trešajā – 12.vidusskola (74,04%). Ceturto vietu šogad ieņem 3.vidusskola, piekto vietu – Poļu ģimnāzija.

M.Isupova atzīmēja, ka kopumā eksāmenu rezultāti ir labi un prognozējami, izņemot rezultātus latviešu valodas un vēstures eksāmenos, kur tika iegūti zemāki rezultāti nekā parasti.


Написать комментарий