Pie Daugavpils un Krāslavas tika atklāti bīstamie atkritumi 3

foto domovenka.ru
foto domovenka.ru

Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālā vides pārvalde Naujenes pagastā Lielo Stropu ezera aizsargjoslā atklājusi bīstamos atkritumus. Apmēram 120 metrus no ezera atrastas 3 sarūsējušas metāla tvertnes (divas 25 m3 lielas tvertnes un viena – 60 m3 liela tvertne) ar atvērtām lūkām, kurās atrodas mazuta atlikumu un ūdens sajaukums. Mucas ir stipri sarūsējušas un tajās ieplūst lietus ūdeņi, tāpēc pastāv kaitējuma draudi apkārtējai videi.

Atkārtotā objekta apsekošana tika veikta, piedaloties zemes īpašnieka – SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” – pārstāvim, kuram pieder katlu māja, kuras sastāvā ietilps arī mazuta noliktava. Atbildīgajām personām tika uzdots izstrādāt preventīvo pasākumu plānu, kas ietvertu nepieciešamos pasākumus metāla tvertņu atbrīvošanai no naftas produktu atkritumiem un bīstamā objekta utilizēšanai.

Daugavpils reģionālā vides pārvalde uzrauga situāciju objektā un ziņo, ka šoreiz izdevies novērst kaitējumu videi pirms tas ir radies.
Savādāka ir situācija Krāslavas novadā, Ūdrīšu pagastā, kur 17.jūlijā tika konstatēts jau esošais vides piesārņojums ar mazutu. 50 metrus no SIA „Latgales nafta” naftas bāzes teritorijas tika konstatēta 50 uz 15 metru plata josla ar mazuta piesārņojumu. Piesārņotās grunts slāņa dziļumu pārbaudes gaitā nebija iespējams konstatēt, tuvumā augošie koki bija nokaltuši.

Jāatzīmē, ka piesārņotā teritorija atrodas aizsargājamais dabas parks „Augšdaugava”, taču piesārņojums ir pārāk mazs, lai negatīvi ietekmētu parku.

Saskaņā ar esošo informāciju, mazuta noplūde notikusi pirms vairākiem gadiem naftas bāzes darbības rezultātā. Zemes īpašniekam tika uzdots sniegt paskaidrojumus sakarā ar notikušo, bet atbildīgās personas no Krāslavas novada pašvaldības tika aicinātas uz tikšanos, lai vienotos par sanācijas darbiem.


Написать комментарий

Izlasot rakstu, sapratu, ka bīstamie atkritumi atklāti PIE Daugavpils un Krāslavas. Kāpēc tik melīgs virsraksts rakstam, ka šie atkritumi ir ZEM minētajām pilsētām?

Tik greizu nosaukumu rakstam jāmāk izdomāt...

bet kāda diskusija uzreiz )))

Написать комментарий