Ilzeskalnā notiks Senču zinību dienas

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

No 2012. gada 21. līdz 26. augustam bērni un jaunieši tiek aicināti piedalīties Ilzeskalna pagasta pārvaldes organizētajās “Senču zinību dienās”, kas notiks Rēzeknes novada Ilzeskalna pagasta “Jaungailumos”. Organizētajās apmācībās tiks iesaistīti vietējie amatnieki - keramiķis, floriste, pinumu meistars, kā arī augu pazinēja. Piedalīšanās nodarbībās ir bez maksas, informē Rēzeknes novada pašvaldības mājaslapa.

* 21., 22., 25., 26. augusts - radošās dienas Gailuma Pētera keramikas darbnīcā. Māla iegūšana, Latgalei tradicionālo trauku un suvenīru veidošana, glazēšana, likšana ceplī, cepļa kurināšana.

* 23. augusts - iepazīšanās ar dabas materiāliem, ko izmanto grozu pīšanai, to ieguves un sagatavošanas tehnika. Grozu pīšanas nodarbības.

* 24. augusts - floristikas nodarbības, dabas bagātību vākšana – tējas zāļu, ziedu un citu dabas materiālu meklēšana, to īpašību un lietderīgas izmantošanas iespēju iepazīšana. Tiks veidotas oriģinālas buķetes, vainagi, kolāžas, gleznas, panno, kompozīcijas, kur darbu radīšanai izmanto dažādus dabas materiālus.

* 26. augusts - noslēguma pasākums. Zupas un ievāktās zāļu tējas vārīšana un baudīšana kopā ar visiem interesentiem.


Написать комментарий