Sinoptiķi brīdina daugavpiliešus un novada iedzīvotājus par gaidāmo karstu laiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Iepriecinot mūsu valsts lielāko daļu iedzīvotāju, Latvijā atgriezusies ilgi gaidītā vasara. Beidzot var peldēties un sauļoties zem vasarīgi siltas saules.

Latvijas meteorologi brīdina, ka sākot ar rītdienu mūsu valsts vairākos rajonos gaidāms īsts karstums. Daugavpilī tiek prognozēta gaisa temperatūra līdz +28 grādiem pēc Celsija. Nokrišņus sinoptiķi neprognozē.

Karsts laiks saglabāsies līdz nākamās nedēļas sākumam, tāpēc speciālisti atgādina tiem, kam patīk sauļoties, par nepieciešamību ievērot drošības noteikumus, atrodoties saulē. Jo tieši jūlijā Latvijā vērojams visaugstākais ultravioletais starojums, kas var būtiski kaitēt veselībai.

Nav ieteicams atrasties saulē bez pretapdeguma krēma un neapsegtu galvu. Tas īpaši attiecas uz cilvēkiem ar jūtīgu ādas tipu, kuri var dabūt apdegumus pēc saulē pavadītajām 20 minūtēm. Turklāt, ūdens un baltās smiltis ļoti labi atstaro ultravioletos starus, bet ēna pasargā tikai par 50%.

Starp citu, Austrumeiropas valstīs vairākas nedēļas saglabājas ļoti karsts laiks. Karstais gaiss tur nonāk no Ziemeļāfrikas, un gaiss ir iesilis līdz +35 grādiem.


Написать комментарий