Top patruļkuģis „Rēzekne”

foto naval-technology.com
foto naval-technology.com

Trešdien, 25.jūlijā Rēzeknes pilsētas priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs un topošā patruļkuģa „Rēzekne” krustmāte, rēzekniete Inese Pāvule tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas skar kuģa būvi un krustmātes turpmāko darbu, informē Rēzeknes pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Atgādināsim, ka Rīgas kuģu būvētavā top viens no pieciem NBS Jūras spēku patruļkuģiem, kas paredzēti cilvēku meklēšanai un glābšanai jūrā. Vienam no kuģiem dos vārdu „Rēzekne”, lai godinātu Latvijas atbrīvošanas cīņu svarīgākās vietas. Kuģi plānots nolaist ūdenī 2014. gadā. Inese Pāvule par kuģa krustmāti izvēlēta 2010.gada nogalē ar Rēzeknes domes lēmumu. Iepriekš šim amatam bija izsludināta pieteikšanās. Viņas tēvs Vladislavs Martini (Vladislavs Lukša) ir bijis Latvijas Armijas virsnieks un 30.gados dienēja uz kara kuģa "Virsaitis". Pēc kara viņš bija populārākais Rēzeknes akordeonists, strādāja mūzikas skolā. Pati Inese Pāvule dzimusi Rēzeknē, strādā J.Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā, ir festivāla "Baroka mūzikas dienas" un folkloras ansambļa "Kolnasāta" vadītāja, kā arī sākusi vākt materiālus par kara kuģi "Virsaitis" un ir nolēmusi šo darbu turpināt.

Kļūstot par kuģa krustmāti viņa apņēmusies, izmantojot savu pieredzi un kontaktus kultūras jomā, organizēt koncertus un citus kultūras pasākumus kuģa apkalpei, kā arī informētu sabiedrību par kuģa " Rēzekne" un tā apkalpes dzīvi ar preses un citu mediju starpniecību.


Написать комментарий