'Jaguar' atklājis topošā hibrīda superauto tehniskās specifikācijas

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" šonedēļ atklājusi informāciju par spēka agregātu topošajam hibrīda superauto "C-X75", kas ražošanā nonāks tuvāko trīs gadu laikā, vēsta žurnāls "Car".

"Jaguar" superauto iegūs hibrīda spēka agregātu, kas iekļauj 1,6-litru benzīna dzinēju ar turbīnu un mehānisko kompresoru, kā arī degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu. Motora maksimālais apgriezienu skaits sasniegs desmit tūkstošus un tā skaņa, pēc agregāta prezentācijā pabijušā "Car" žurnālista vārdiem, atgādina "trakulīgu motocikla dzinēju". Britu inženieriem no šī četrcilindru dzinēja izdevies iegūt 313 zirgspēkus uz vienu darba tilpuma litru.

Minētais benzīna dzinējs darbosies sistēmā ar diviem elektromotoriem, kas enerģiju iegūst no litija jonu akumulatoriem. Tomēr "Jaguar" superauto spēs braukt arī tikai ar elektroenerģiju, tiesa, ātrumā tikai līdz 64 km/h.

Pēc provizoriskas informācijas, pēc "C-X75" prototipa motīviem tapušais "Jaguar" superauto līdz 100 km/h spēs paātrināties aptuveni trijās sekundēs, bet līdz 300 km/h – 15,5 sekundēs. Tā maksimālais braukšanas ātrums sasniegšot 330 km/h.

"Jaguar" atklājis, ka topošā superauto šasiju un virsbūvi plānots pilnībā izgatavot no oglekļa šķiedras. Tādējādi kupejas svars nebūs lielāks par 1,4 tonnām.

Kopumā "Jaguar" plāno izgatavot 200 šādus spēkratus, no kuriem katrs maksās nepilnu miljonu eiro.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий