Straujuma vizītē Gruzijā meklēs jaunas abu valstu sadarbības iespējas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ceturtdien zemkopības ministre Laimdota Straujuma darba vizītē apmeklēs Gruziju, kur tiksies ar Gruzijas lauksaimniecības ministru Zazu Goroziu un kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklēs vairākus Gruzijas pārtikas ražošanas uzņēmumus un potenciālos sadarbības partnerus, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Ar Gruzijas lauksaimniecības ministru Straujuma apspriedīs iespējas uzlabot abu valstu sadarbību tirdzniecībā ar pārtikas un citām lauksaimniecības un kokrūpniecības precēm, uzsverot, ka Latvijas pārtikas produktu un koksnes izstrādājumu ražotājiem ir iespējams kāpināt saražotā apjomus un palielināt eksportu uz Gruziju.

"Latvijas un Gruzijas nozares tirdzniecības rādītāji ir stabili, taču pagaidām to apjomi ir nelieli. Latvija var Gruzijas tirgum piedāvāt augstas kvalitātes piena produktus, zivju konservus un gaļas izstrādājumus, tāpat arī dažādus koksnes izstrādājumus," norāda Straujuma.

Tāpēc, lai sekmētu Latvijas un Gruzijas uzņēmēju sadarbību, zemkopības ministre un Latvijas uzņēmēji apmeklēs vairākus Gruzijas pārtikas ražošanas uzņēmumus un tiksies ar potenciālajiem importētājiem un veikalu tīklu pārstāvjiem.

Kopā ar zemkopības ministri uz Gruziju dosies arī Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta "BIOR" vadītājs un vadības pārstāvji no vairākiem Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumiem: SIA "Latvijas Piens", Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Piena ceļš" un SIA "Rēzeknes gaļas kombināts".

Latvija uz Gruziju eksportē galvenokārt zivju konservus – Gruzija ir pastāvīga Latvijas partnere tirdzniecībā ar zivju produktiem. Uz Gruziju galvenokārt tiek eksportēti brētliņu konservi, tāpat arī konservi no makrelēm, sardīnēm, siļķēm u.c. zivīm.


Написать комментарий