Argentīnas prezidente boikotēs Londonas olimiskās spēles

foto thecuriousenglishman.com
foto thecuriousenglishman.com

Argentīnas prezidente Kristīna Fernandesa paziņojusi, ka neieradīsies uz olimpisko spēļu atklāšanu, vēsta The Belfast Telegraph.

Argentīnas prezidente Kristīna Fernandesa šo notikumu nolēmusi boikotēt, lai paustu savu neapmierinātību ar seno konfliktu Anglijas un Argentīnas starpā par Folklendu salām.

Bet bijusī Lielbritānijas kolonija Pakistāna gatavojas iesūdzēt tiesā britu tabloīdu "The Sun" par neslavas celšanu un netīru propagandu. Visvairāk pārdotais britu laikraksts iepriekš ziņoja, ka esot atklājis krāpšanos ar vīzām, kas varētu ļaut olimpiskajā ciematā iekļūt potenciālajiem teroristiem. Runa ir par kādu ierēdni Lahoras pilsētā, kurš esot solījis nodrošināt piekļuvi Londonas spēlēm Pakistānas delegācijas sastāvā apmaiņā par aptuveni 10 tūkstošu dolāru lielu kukuli. Pakistānas valdības paziņojumā uzsvērts, ka šī informācija absolūti neatbilst patiesībai.

Buenosairesā šīs salas uzskata par savējām un norāda, ka Lielbritānija viņas ir okupējusi. Britu puse, savukārt, uzsver, ka Folklendu salu piederība nevar būt apspriežama.

Jāatgādina, ka pirms 30 gadiem 1982. gadā starp Argentīnu un Lielbritāniju izcēlās karš tieši Folklenda salu dēļ.


Написать комментарий