Kolorādo šāvējs iepriekš brīdinājis par ieceri sarīkot slaktiņu

foto pulse2.com
foto pulse2.com

Slaktiņu Kolorādo kinoteātrī sarīkojušais Džeimss Holmss, kurš pagājušajā nedēļā nogalināja 12 cilvēkus, iepriekš brīdinājis par saviem nolūkiem, trešdien vēstīja telekanāls "Fox News".Holmss Kolorādo universitātes psihiatram bija nosūtījis saini, kurā atradās piezīmju grāmatiņa. Tajā bija "sīki izklāstīts, kā viņš plāno nogalināt cilvēkus".

Holmss ir Kolorādo universitātes absolvents.

Kā telekanālam pastāstījis kāds vārdā neminēts tiesībsargājošo iestāžu darbinieks, sūtījums universitātē nogādāts vairāk nekā nedēļu pirms pagājušās piektdienas slaktiņa.

Šobrīd nav skaidrs, kāpēc tas netika nogādāts adresātam un tika neatvērtā veidā atrasts universitātes pasta sūtījumu telpā.

Tikmēr citi tiesībsargājošo iestāžu darbinieki atzina, ka pagaidām nevar apstiprināt, vai sūtījums tiešām saņemts pirms slaktiņa.

Kā ziņots, 24 gadus vecais neiroloģijas doktorants Džeimss Holmss Auroras kinoteātru kompleksā piektdien pusnakts seansa laikā atklāja uguni uz skatītajiem vienā no pārpildītajām zālēm, kurā notika Betmena cikla jaunākās filmas "The Dark Knight Rises" ("Tumšais bruņinieks atgriežas") pirmizrāde, nogalinot 12 cilvēkus un ievainojot 58.

Holmss matus nokrāsojis sarkanīgi oranžā krāsā un apgalvojis, ka viņš esot Džokers - Betmena zvērinātais ienaidnieks, zināja teikt Ņujorkas Pilsētas policijas komisārs Rejs Kelijs.

Sagaidāms, ka prokurori vēl šonedēļ pieprasīs Holmsam piespriest nāvessodu. Tostarp eksperti atgādina, ka Kolorādo štatā kopš 1976.gada nāvessods izpildīts tikai vienu reizi.

Nav nekādu šaubu, ka slaktiņu sarīkojis Holmss, apliecināja policija.


Написать комментарий