Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju pārceļas uz Rīgu 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Valsts reģionālās attīstības aģentūra ir publicējusi datus par iedzīvotāju blīvumu valstī. Saskaņā ar publicēto informāciju, 2012.gadā vislielākais iedzīvotāju blīvums, izņemot galvaspilsētu, reģistrēts Salaspils un Stopiņu novados, kuri atrodas valsts centrālajā daļā, pie Rīgas.

Tā Salaspils novadā uz vienu kvadrātkilometru bija 199 cilvēki, bet Stopiņu novadā - 190 cilvēki. Attiecībā uz reģioniem tiek ziņots, ka vismazākais iedzīvotāju blīvums ir Latgalē un Kurzemē, piemēram, Rugāju novadā vienu kvadrātkilometru apdzīvo vidēji 5,1 cilvēks, Rucavas novadā – 4,4 cilvēki, Ventspils novadā - 5,4 cilvēki. Rīgā iedzīvotāju blīvums sastāda 2300 cilvēkus uz vienu kvadrātkilometru.

Līdzīgie rādītāji tiek konstatēti jau ilgus gadus, un daudzus Latvijas pētniekus jau sen uztrauc fakts, ka iedzīvotāju masas tiek koncentrētas valsts centrālajā daļā, bet reģioni ir salīdzinoši maz apdzīvoti. Piemēram, Daugavpils universitātes rektors Arvīds Barševskis sarunā ar IA Regnum korespondentu šajā sakarā atzīmēja sekojošu: „Es nepiekrītu pastāvīgām sarunām par Latgales ārkārtīgu atpalicību. Visos Latvijas reģionos ir daudz problēmu. Piemēram, dažos Kurzemes rajonos situācija nav labāka par Latgales situāciju – tāpat ir maz apdzīvoti rajoni, pamestas lauku sētas utt. Esmu to visu redzējis un iestājos pret atsevišķām „Latgales attīstības programmām”, jo uzskatu, ka ir nepieciešams attīstīt visu valsti ārpus Rīgas aglomerācijas robežām”.


Написать комментарий

2300 cilvēki uz 1kv metru Rīgā.....Kāds sekos tam ko raksta?

Nu kā Rīgā var but 2300 uz kvadratmetru ?! Nav iespējams!

Написать комментарий