Daugavpils novads aicina bērnus un jauniešus fotografēt uzņēmējdarbību pagastos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Parasti septembrī notiek tradicionālās Daugavpils novada dienas. Šogad to ietvaros tiks organizēta fotoizstāde „Uzņēmējdarbība manā pagastā”, kurā var piedalīties gan bērni, gan jaunieši. Izstādei domātus darbus konkursa kārtībā atlasīs profesionālais eksperts, un 22.septembrī darbus būs iespējams aplūkot fotoizstādē.

Daugavpils novada domes Jaunatnes departamenta speciāliste Oļesja Ņikitina Gorod.lv pastāstīja, ka potenciālo dalībnieku vecuma ierobežojumu nav. Savus fotodarbus var iesniegt gan jaunieši 13-25 gadu vecumā, gan jaunākā un vidējā skolas vecuma bērni, sākot ar 9-10 gadiem.

Fotoizstādes sagatavošanas gaitā bērniem un jauniešiem būs iespēja labāk iepazīt savu pagastu un to uzņēmējdarbību, pagastā darbojošās lauksaimniecības. Izstādei izvēlēto fotogrāfiju tematikai jāatspoguļo paši uzņēmēji, lauksaimniecības darbu procesi, gatavā produkcija vai vietas, kurās tā tiek gatavota u audzēta. Var atspoguļot lauksaimniecības visdažādākās nozares – biškopību, lopkopību, augļkopību utt. Galvenais noteikums – jauniem dalībniekiem jāatspoguļo uzņēmējdarbība savā dzimtajā pagastā.

Fotogrāfiju skaits, kuras var sūtīt konkursa dalībai, nav ierobežots, taču tām jābūt kvalitatīvām, uzņemtam ar fotokameru un jāatbilst augstākminētajām prasībām. Fotogrāfijas līdz šī gada 10.septembrim jāsūta uz e-pastu olesja.nikitina@dnd.lv. Katru fotogrāfiju jāpapildina ar nelielu aprakstu, ne vairāk par 3 teikumiem – kas ir attēlots fotogrāfijā, kādā pagastā tas notiek utt.

Konkursa rīkotāji aicina novada bērnus nu jauniešus aktīvi piedalīties konkursā, labāko darbu autori tiks apbalvoti.


Написать комментарий