Veidosim ziedu vainagus pie „Latgales Māras”! 1

foto rezica.lv
foto rezica.lv

Trešā Pasaules latgaliešu saieta laikā ceturtdien, 9.augustā plkst. 18.00 Rēzeknē notiks Latgales Atbrīvošanas pieminekļa „Vienoti Latvijai!” atjaunošanas 20. gadskārtas svētki, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līdz svinību sākumam, apliecinot piemineklī akcentēto aicinājumu par vienotu valsti, laukumā ir iecerēts veidot ziedu vainagus četru vēsturisko Latvijas novadu simboliskajās krāsās, akcentējot Kurzemes sarkano brunču, Vidzemes zaļo pakalnu, Zemgales dzelteno druvu un Latgales zilo ezeru toņus.

Cienījamie rēzeknieši, kā arī citu novadu iedzīvotāji! Aicinām jūs 9. augustā no plkst. 9.00 – 13.00 atnest (atvest) pēc jūsu iespējām un izvēles ziedus no saviem dārziem uz Māras pieminekļa laukumu, kur mākslinieces Dainas Salmiņas vadībā ziedi tiks kārtoti mākslinieciskās četru vainagu kompozīcijās.

Atceroties, cik aktīvi cilvēki bija brīnišķīgu ziedu rakstu un ornamentu veidošanā 2009. gada septembrī, ceram uz jūsu atsaucību arī šoreiz, lai mūsu novada simboliskais altāris – Latgales Māra uzmirdz mūsu audzēto ziedu krāšņumā.


Написать комментарий

forši! es būšu