KM: LNB celtniecības laikā īpaša uzmanība veltīta drošības jautājumiem

publicitātes foto
publicitātes foto

Saistībā ar to, ka 2015.gadā Latvija kļūs par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valstu, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas būvniecības laikā īpaša vērība tikšot pievērsta drošības jautājumiem, tiekoties ar iekšlietu un ārlietu ministriem ceturtdien norādīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende.

"Izvēloties LNB kā galveno prezidentūras pasākumu norises vietu, Latvija lauzīs stereotipu, ka ES prezidentūras lielās sanāksmes parasti tiek rīkotas racionālās sporta vai izstāžu būvēs pilsētas nomalēs. Latvija piedāvās izcilu kultūras ēku pašā pilsētas centrā," norāda ministre.

LNB būs svarīga loma arī 2014.gadā, Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas laikā, kad LNB būs jāpilda izziņas funkcija, notiks izstādes, kongresi, konferences, koncerti, darbosies specializēti veikali un informācijas punkti.

Kā vēsta Kultūras ministrijas pārstāvji, atbilstoši aktualizētajam un papildinātajam projekta īstenošanas grafikam LNB pamatbūvniecības darbi tiks pabeigti līdz 2012.gada novembrim, savukārt pēc tam darbi turpināsies pie interjera izveides, iekārtu montāžas un infrastruktūras izbūves.

Savukārt projekta pilna realizācija un "Gaismas pils" darbības uzsākšana jaunajā ēkā plānota 2013.gada nogalē.
 


Написать комментарий