Žurnāls apsūdz Merkeli grieķu genocīdā

foto hansafx.net
foto hansafx.net

Grieķu žurnāls "Crash" jūlija numurā atveidojis Vācijas kancleri Angelu Merkeli kā Gvantanamo cietuma ieslodzīto, kura būtu jātiesā par grieķu genocīdu, raksta ārvalstu mediji. Uz žurnāla vāka ir foto ar Vācijas kancleri, tērptu oranžās cietumnieka drānās un saslēgtu roku dzelžos.

Žurnāla izdevējs Giorgos Trangas izdevuma lappusēs piedāvā aizsūtīt Merkeli uz Starptautisko krimināltiesu Hāgā saistībā ar apsūdzībām pārkāpumos pret cilvēci. Uz apsūdzēto sola grieķu izdevums vēlas redzēt arī Vācijas finanšu ministru Volfgangu Šoibli, Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektori Kristīnu Lagardu, Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu, kā arī Eiropas Savienības prezidentu Hermanu van Rompeju.

"Merkele un viņas draugi netic cilvēka dzīves vērtībai un pašlepnumam," raksta Trangas. Viņš pauž viedokli, ka Vācijas kanclere pārvērtusi Grieķiju par "mūsdienu koncentrācijas nometni", kurā grieķi, kļuvuši par "jaunajiem ebrejiem", ir izolēti kā "spitālīgie".

Grieķu žurnālisti jau iepriekš Merkeli ir atveidojuši dažādos veidos: nacista formā, asinis dzeroša vampīra izskatā, arī kā cirka dresētāju, kura spiež grieķu pensionārus lekt cauri degošam riņķim.

Vācu mediji arī nestāv malā mediju karā. Žurnāla "Forbes" 2010.gada vienā numurā uz vāka bija sengrieķu mīlas un skaistuma dieviete Afrodīte, rādam vidējo pirkstu, un virsraksts: "Krāpnieki eiro ģimenē". Savukārt žurnāls "Bild" ieteica grieķiem pārdot Akropoli, lai varētu samaksāt savus parādus.
 


Написать комментарий