ASV: Sīrijas režīms varbūt gatavojas īstenot slaktiņu Alepo pilsētā

foto eutimes.net
foto eutimes.net

ASV ceturtdien brīdināja, ka Sīrijas režīms varbūt gatavojas īstenot slaktiņu Alepo pilsētā, bet uzsvēra, ka ASV neveiks militāru intervenci.

"Ir bažas, ka mēs redzēsim slaktiņu Alepo, un šķiet, ka režīms tam gatavojas," sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Viktorija Nulenda.

Viņa norādīja uz "ticamām ziņām par tanku kolonnām", kas gatavojas uzbrukt Sīrijas otrajai lielākajai pilsētai, kurā notiek kaujas starp Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem un nemierniekiem. Par gaidāmu uzbrukumu liecina arī kaujas helikopteru un lidmašīnu dislocēšana pie Alepo.

"Mūsu sirdis ir ar Alepo iedzīvotājiem. Šis ir vēl viens izmisīgs režīma mēģinājums saglabāt kontroli, un mēs esam ļoti nobažījušies, uz ko tas ir spējīgs Alepo," sacīja Nulenda.

Viņa tomēr uzsvēra ASV nostāju nesniegt tiešu militāru palīdzību opozīcijas nemierniekiem, kuri kopš pagājušā gada marta cīnās pret Asadu.

"Mēs neuzskatām, ka, ielejot vairāk degvielas šajā ugunsgrēkā, tiktu izglābtas dzīvības. Mēs darbojamies neletālos veidos. Mēs darbojamies, lai atbalstītu Sīrijas opozīciju," sacīja Nulenda.

Viņa uzsvēra, ka atšķirībā no nesenā militārā konflikta Lībijā "vairākums sīriešu vēl arvien negrib ārēju militāru intervenci, vairāk ieroču ieplūšanu viņu valstī".

ASV ir paziņojušas, ka atbalsta Sīrijas opozīciju ar sakaru iekārtām un medikamentiem, bet ne ar ieročiem.

Ziņu avots Sīrijas drošības spēkos paziņoja aģentūrai AFP, ka armija gatavojas totālam uzbrukumam blīvi apdzīvotajā Alepo.

Arī nemiernieki ir sagādājuši papildspēkus - Alepo jau cīnās ap 2000 nemiernieku, bet tur ierodas vēl daži tūkstoši. Nemiernieki arī sākuši uzkrāt munīciju Alepo.

Alepo ceturtdien tika nogalināti vismaz 34 cilvēki, artilērijai un kaujas helikopteriem apšaudot nemiernieku pozīcijas, paziņoja opozīcijas aktīvisti.


Написать комментарий