Īpašnieka, kura suns sakoda sievieti ar bērnu, sods ir atkarīgs no medicīniskās ekspertīzes rezultātiem

foto rulehibernia.com
foto rulehibernia.com

Jūlija vidū Šūņu ezera krastā rotveilera sugas suns sakoda 40 gadus vecu sievieti un viņas 4 gadus vecu bērnu. Neskatoties uz to, ka 48 gadus vecs suņa īpašnieks apgalvoja, ka dzīvnieks nekad nav bijis agresīvs, smagi sakosti cietušie tika nogādāti medicīnas iestādē.

Izmeklēšanas gaitā tika konstatēts, ka 48 gadus vecs vīrietis pastaigājās ar saviem trim rotveileriem gar ezera krastu, viens no suņiem arī uzbruka sievietei ar bērnu. Pēc suņu īpašnieka vārdiem, viņš regulāri pastaigājās ar suņiem gar ezera krastu un nekādu precedentu līdz šim traģiskajam gadījumam nebija. Pat ņemot vērā to, ka suņi bija bez uzpurņiem un saitēm.

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Kārtības policijas Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne Gorod.lv paziņoja, ka pret suņa īpašnieku tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 20.nodaļas 230.panta 1.daļu – noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Lietas izmeklētājs šobrīd ir nosūtījis pieprasījumu par medicīniskās ekspertīzes veikšanu, kura noteiktu sievietes un bērna gūto traumu smaguma pakāpi. Tikai pēc tam tiks pieņemts lēmumus par soda veidu, kas tiks piemērots suņa īpašniekam. Taču lieta var arī nenonākt līdz tiesai, ja puses noslēgs mierizlīgumu.

Saskaņā ar 230.panta 1.daļu par viegla vai vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu suņa īpašniekam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai arests, vai piespiedu darbi, vai naudas sods līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām

Ja ekspertīzes rezultāti konstatēs, ka cietušajiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, cīņas sugas suņa īpašnieku sodīs pēc šī paša panta 2.daļas, kura paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai piespiedu darbus, vai naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Par suņa īpašnieka sodu lems tiesa.


Написать комментарий