Daugavpils budžeta līdzekļu iedalīšana beidzas ar deputāta priekšlikumu atņemt viņam mandātu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

26.jūlijā kārtējās sēdes gaitā Daugavpils domes deputāti apstiprināja pilsētas budžeta grozījumus. Pamatojoties uz nodokļu iemaksām un no valsts saņemtajiem transfēriem, tika palielinātas budžeta ienākumu un izdevumu daļas. Pret grozījumiem nobalsoja Pēteris Dzalbe, Ināra Ostrovska atturējās.

Daugavpils budžets tika koriģēts par 1 116 301 latiem, no kuriem 463 169 lati tika saņemti kā iedzīvotāju ienākumu nodoklis, 527 090 lati – valsts transfēri, lai īstenotu projektus, pārējo summu veido pašvaldības struktūru maksas pakalpojumi un struktūru līdzekļi.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka budžetā saņemtie līdzekļi tiks izmantoti dažādām vajadzībām. Papildus līdzekļi tiks piešķirti Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei. 183 tūkstoši latu tiks izmantoti remontdarbiem vispārizglītojošās skolās un bērnudārzos. Tika piešķirti līdzekļi, lai skolās un bērnudārzos nomainītu inventāru, tai skaitā tika nolemts bērnudārzos nomainīt gultas, kuras kalpo jau 37-50 gadus. Papildus līdzekļi tika piešķirti Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei, lai tā organizētu latviešu valodas kursus.

Vairāk nekā 181 tūkstotis latu tika piešķirts Komunālās saimniecības pārvaldei, lai tā īstenotu ar apgaismojumu, autoceļu uzturēšanu, teritoriju labiekārtošanu saistītus darbus, pilsētas apzaļumošanas darbus, notekūdeņu kanalizācijas sistēmu remontu.

Tika piešķirti līdzekļi, ar kuru palīdzību atbalstīs dažādus ar pilsētas sporta dzīvi saistītus pasākumus – Anastasijas Grigorjevas gatavošanos Olimpiskajām spēlēm, vingrošanas zāli, Latvijas Olimpiādes uzvarētāju apbalvošanu, nodrošinās biedrības „Hokeja klubs” treniņus, tiks nomainīts Volejbola skolas grīdas segums.
Kultūras pārvaldei arī tika piešķirti papildus līdzekļi, lai tā varētu organizēt dažādus pasākumus, tai skaitā pasākumus par godu Latvijas Neatkarības dienai. Līdzekļi tika piešķirti arī Cietokšņa Informācijas centram, kurš ir ieplānojis dažādus pasākums ar mērķi piesaistīt tūristus, līdzekļi tika piešķirti arī M.Rotko mākslas centram. Domes nelielu finanšu atbalstu saņēma arī pilsētas reliģiskās biedrības.

Lēmuma projekta apspriešanas gaitā jautājumus uzdeva tikai deputāts Pēteris Dzalbe, kuru interesēja, kāpēc tikai šobrīd tiek piešķirti līdzekļi Soliņu alejas iekārtošanas darbiem, kāpēc mācību iestāžu neatliekamajam remontam paredzētā summa ir mazāka nekā skolotāju prēmiju summa, uzdeva arī citus precizējošos jautājumus.
Pēc paskaidrojumu sniegšanas, Daugavpils mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka deputāts atrastos lietas kursā par pilsētas vajadzībām, kurām tiek piešķirti papildus līdzekļi, ja apmeklētu visas Domes sēdes. Uz to P.Dzalbe atzīmēja, ka šādā gadījumā mēram ir jāatņem viņam deputāta mandāts. Mērs uz šo izaicinājumu nereaģēja un turpināja sēdi.

Rezultātā deputāts precizēja, kur viņš var iepazīties ar budžeta izpildi un, saņemot atbildi, nobalsoja pret grozījumiem. Ināra Ostrovska no balsošanas atturējās.


Написать комментарий