Latgales policija brīdina iedzīvotājus par dzīvokļu zādzību pieaugumu un iereibušajiem riteņbraucējiem 1

foto yrikk.livejournal.com
foto yrikk.livejournal.com

Vakardienas atskaišu sapulcē Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes vadītājs Juris Pastars paziņoja, ka pēdējā laikā ir palielinājies dzīvokļu zādzību skaits Daugavpilī un Latgalē kopumā.

Tāpēc pilsētniekiem, kuri brauc prom uz atvaļinājuma laiku, iesaka nopietni apsvērt dzīvokļa drošības jautājumu. Ilgas prombūtnes gadījumā tiek rekomendēts ierīkot dzīvoklī signalizāciju vai lūgt draudiem vai kaimiņiem periodiski apmeklēt to.

Mūsu vērīgie pilsētnieki palīdz policijas darbiniekiem novērst un atklāt noziegumus.

Turklāt šobrīd Valsts policijas mājas lapā visiem valsts iedzīvotājiem ir iespēja anonīmi norādīt uz Latvijas kartes nelegālā alkohola un kontrabandas cigarešu tirdzniecības vietas, tā saucamas „točkas”.

Pēc Latgales reģionālās pārvaldes vadītāja Jura Pastara vārdiem, šī gada dažos mēnešos tika veikts aktīvs nelegālo preču meklēšanas darbs – tika konfiscēts vairāk par miljonu kontrabandas cigarešu, 500 000 litru dīzeļdegvielas un degvielas. Kopumā pusgada laikā tika konfiscētas preces par vairāk nekā 200 000 latu, kas papildināja valsts budžetu.

Pēc Latgales reģionālās pārvaldes vadītāja Jura Pastara domām, mūsu autovadītāji kļuva disciplinētāki – šī gada 6 mēnešos ir būtiski samazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits. Tomēr pusgada laikā uz Latvijas ceļiem gāja bojā 6 cilvēki, salīdzinājumam jāmin, ka pirms gada analoģiskā laika posmā bija tikai viens bojā gājušais.

Statistika liecina, ka latgaliešu gājēji sāka biežāk pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Kā arī jābūt uzmanīgiem uz ielas, jo ir pieaudzis riteņbraucēju un mopēdu vadītāju skaits, kuri atrodas alkohola reibuma stāvoklī.
 


Написать комментарий

labais musu cilveks;;;ko nepateiksi par varas organiem....varas saldaa garsha