Daugavpilieši tiek aicināti uz bezmaksas jogas nodarbībām svaigā gaisā

foto nytexaminer.com
foto nytexaminer.com

Svētdien, 5.augustā, visi pilsētnieki un pilsētas viesi tiek aicināti sākt dienu pozitīvi. Centrālajā parkā plkst. 10:00 sāksies jogas nodarbības svaigā gaisā, turklāt, tās ir bez maksas.

Jogas skolas „Šakti” jogas skolotāja Jekaterina Poplavska pastāstīja, ka Open Air (svaigajā gaisā) nodarbību ideja tika aizgūta no maskaviešiem. „Šāda veida pasākumi pagaidām Daugavpils iedzīvotājiem ir kaut kas jauns, toties rīdzinieki ko tamlīdzīgu ir praktizējuši vairākas reizes. Principā, visā pasaulē tiek praktizētas šāda veida nodarbības, un sakarā ar to, ka joga mūsu pilsētā ir diezgan populāra, mēs nolēmām arī daugavpiliešiem organizēt nodarbības svaigajā gaisā.

Trīs svētdienas pēc kārtas līdz 19.augustam visi interesenti droši var nākt no rītiem uz Centrālo parku, kur zālājā pie Dzimtsarakstu nodaļas notiks stundu garas nodarbības. Dalībnieku vecuma un dzimuma ierobežojumu nav”, - paziņoja Jekaterina Poplavska.

Ir vērts atnākt uz Centrālo parku, lai nedaudz izkustētos un sāktu rītu, iegūstot pozitīvu enerģiju. Jo, kā zināms, joga uzlabo pašsajūtu, nostiprina muskuļus, kaulus un iekšējos orgānus. Kā arī notiek pārmaiņas emocionālajā līmenī – cilvēks kļūst līdzsvarotāks, mierīgāk uztver visu notiekošo.

Pilsētnieki parkā nodarbosies ar jogu pēc Ajengara metodes, kas ir domāta tieši eiropiešiem, kuri nav tik lokani, tāpēc tā derēs katram cilvēkam, neatkarībā no viņa vecuma, auguma un veselības stāvokļa. Lotosa pozu šajās nodarbībās neliks izmēģināt.

Vienīgā prasība svētdienas rīta nodarbību svaigajā gaisā dalībniekiem – izvēlēties ērtu sporta apģērbu. Var paņemt līdzi arī paklājiņus, kaut gan rīkotāji solīja tos izsniegt.
Ja kāds no bezmaksas nodarbību apmeklētājiem vēlēsies turpināt jogas nodarbības, visu nepieciešamo informāciju par pierakstu grupās un darba laiku var atrast šeit (www.yogashakti.lv).

Centrālajā parkā nodarbības vadīs jogas skolotājas Jekaterina Poplavska un Larisa Jefimova. Starp citu, Jekaterina ar jogu nodarbojas jau 10 gadus, taču pozitīvās izmaiņas savā ķermenī cilvēks var sajust jau pēc pirmās nodarbības, jo joga ir garīgās, psihiskās un fiziskās prakses apkopojums, tā veicina cilvēka kopējo veselības stāvokļa un dzīves uztveres uzlabošanu.


Написать комментарий