No Olimpiādes diskvalificētā badmintoniste Ju paziņo par sportistes karjeras beigšanu

foto 2008.sina.com.cn
foto 2008.sina.com.cn

No Londonas olimpiskajām spēlēm diskvalificētā Ķīnas badmintonista Jana Ju trešdien paziņoja par sportistes karjeras beigšanu, vēsta aģentūra "Reuters".

Atgādinām, ka sieviešu badmintona dubultspēlēs divi pāri no Dienvidkorejas (Kjunena Juna/Nana Kima un Juneuna Ha un Minjuna Kima) un pa vienam no Ķīnas (Sjaoli Vana un Jana Ju) un Indonēzijas (Meilanu Jauhari un Greisiju Polī) otrdien centās iegūt parocīgākus pretiniekus ceturtdaļfinālā, tīšām zaudējot mačus. Par to viņas tika diskvalificētas no sacensībām.

"Šīs bija manas pēdējās sacensības. Ardievu Pasaules Badmintona federācija, ardievu mans iemīļotais badminton," savā mikroblogā rakstīja Ju. "Tas bija vienīgais veids, kā mēs varētu veiksmīgi startēt izslēgšanas turnīrā."

"Šajās olimpiskajās spēlēs pirmo reizi tika mainīts sacensību formāts. Viņi nesaprot, ka tas negatīvi ietekmē sportistus," viņa turpināja.

"Jūs iznīcinājāt mūsu sapņus. Tieši tik vienkārši tas ir, un tas ir nepiedodami," pārmetumus Pasaules Badmintona federācijai izteica Ju.

Jau vēstījām, ka Pasaules badmintona federācija uzsvēra, ka spēlētājas pārkāpušas badmintona kodeksa punktu "pielikt visas pūles, lai uzvarētu maču", tādējādi "acīmredzami kaitējot šim sporta veidam." Tāpēc sekoja šo sportistu diskvalifikācija.

Mača laikā pasaules čempiones Sjaoli Vana un Jana Ju no Ķīnas un dienvidkorejietes Kjunena Juna un Nana Kima tik skaļi izsvilptas. Šajā mačā garākā izspēle bijuši ar četriem sitieniem. Uzvaru ar 21-14, 21-11 svinēja Dienvidkorejas duets.

Savukārt otrā mačā otrs Dienvidkorejas pāris Juneuna Ha un Minjuna Kima ar 18-21, 21-14, 21-12. uzvarēja indonēzietes Meilanu Jauhari un Greisiju Polī. Tiesnesis šajā mačā badmintonistes brīdināja par acīmredzamo nevēlēšanos spēlēt. Tāpat arī līdzjutēji pauda sašutumu.


Написать комментарий