Klāt Alūksnes pilsētas svētki! 1

foto aluksne.lv
foto aluksne.lv

No 3. līdz 5. augustam Alūksnes pilsētas svētki „Trejdeviņi vārtivaļā vērti!” mīļi sagaidīs ikvienu pilsētas viesi un aicinās satikties alūksniešu dzimtas no tuvienes un tālienes, informē Alūksnes pašvaldība.

Alūksnes novada domes priekšsē­dētājs Aivars Fomins ir pārliecināts, ka svētki izdosies.

- Man ir bijusi iespēja piedalīties līdzīgos svētkos citās pašvaldībās, tostarp ārzemēs, un varu droši teikt, ka mūsu svētki ir ļoti kvalitatīvi. Redzot ieguldīto darbu un piedāvāto pasākumu daudzveidību, aicinu ikvienu apmeklēt svētkus, jo tie būs interesanti, - saka A. Fomins.

Aicinām uzpost īpašumus un svētkos pacelt valsts karogu

Šobrīd pilsētā notiek dažādi būvdarbi, tādēļ domes priekšsēdē­tāja vietnieks Dzintars Adlers lūdz iedzīvotājus būt iecietīgiem pret šīm neērtībām.

- Esam lūguši būvniekiem sakārtot darbu norises vietas līdz pilsētas svētkiem. Līdzīgi aicinām arī ikvie­nu pilsētas iedzīvotāju, uzņēmumu un iestādi uzpost savus īpašumus, lai pilsēta svētkus varētu sagaidīt glīti kopta. Paldies pilsētas iedzī­votājiem un pašvaldības aģentūrai „Spodra”, kas rūpējas par kārtību savos īpašumos un pilsētas terito­rijā. Pilsētas viesi augsti novērtē Alūksnes skaistumu, tādēļ ir svarīgi saglabāt un censties vēl paaugsti­nāt to sakoptības līmeni, kādu jau šobrīd esam sasnieguši, - tā Dz. Adlers.

Lai svētku dienās pilsētā valdītu vēl svinīgāka atmosfēra, Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvo­tājus, iestādes un uzņēmumus no 3. līdz 5. augustam pie ēkām pacelt Latvijas valsts karogu.

Pašvaldība un tās iestādes svētku gaidās pilsētā sevišķu uzmanību pievērš svētku norišu vietām, kur pulcēsies liels apmeklētāju skaits, un viena no tām nenoliedzami ir kapsēta.

Pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova skaidro, ka gatavojoties kapusvētkiem, kapos tiek pļau­ta zāle, ravēti celiņi un uzpostas nekoptās kapavietas. Līdz jūlija beigām Garnizona kapos plānots atjaunot Balto krustu, krustus pie kapu kopiņām un kapu vārtus. Lie­lajos kapos uzlabojumus piedzīvos tualete – to pārkrāsos no ārpuses un iekšpuses, saliks lietus ūdens no­tekcaurules, noflīzēs grīdas. Tā kā vasarā būvnieki ir noslogoti, visus plānotos darbus paveikt nevarēs, tādēļ pārējo veiks laikā līdz Svecīšu vakaram.


Написать комментарий

Jauki!

Piedalīsimies šais svētkos!