Anatolijs Gržibovskis: Manuprāt, man ir pietiekoši daudz spēka un pieredzes, lai vadītu vidusskolu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau pēc nedēļas no ceturtdienas, 9.augusta, Daugavpils 15.vidusskolas direktora krēslu ieņems Anatolijs Gržibovskis. 2.augustā viņa kandidatūru vienbalsīgi apstiprināja Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē.

Anatolijs labi pazīst skolas direktora darba specifiku, jo ilgu laiku viņš bija vadījis Daugavpils 5.pamatskolu. Jauns direktors sniedza Gorod.lv nelielu interviju.

Apsveicam ar jaunu amatu, taču jūsu kandidatūras apstiprināšana nebija pārsteigums?
Protams, ka nebija. Man ir 20 gadus pedagoģiskais stāžs – šogad man ir jubileja, no 20 gadiem 14 esmu bijis skolas direktors. Pēc optimizācijas, kuras rezultātā tika apvienotas divas skolas – 5.pamatskola un Centra ģimnāzija – divus gadus esmu bijis tā saucamajā gaidīšanas režīmā. Sekoju līdzi konkursam par direktora vakanci un iesniedzu savu pieteikumu. Manuprāt, man ir pietiekoši daudz spēka un pieredzes, lai vadītu 15.vidusskolu. Pēc izglītības esmu fizikas un matemātikas skolotājs, man ir maģistra grāds savā kvalifikācijā, esmu arī skolas vadīšanas maģistrs.
Pilsētas vadībai nekad nebija pretenziju sakarā ar manu 5.pamatskolas direktora darbu, mūsu skola bija Latvijas labāko akreditēto skolu pieciniekā. Pie mums mācījās vairāk nekā 400 bērni, strādāja daudzi talantīgi pedagogi – īsti profesionāļi. Taču tā sanāca, ka skolas bija nepieciešams apvienot.

Kādai, jūsuprāt, ir jābūt skolas direktora galvenajai rakstura īpašībai?
Pirmkārt skolas direktoram jābūt kompetentam. Kā arī viņam ir nepieciešams apvienot sevī pamatzināšanas ar likumu pārzināšanu un prasmi strādāt ar dažāda vecuma cilvēkiem. Vadītājam jāprot noteikt savu pienākumu loku un skaidri zināt, kas un kā ir darāms.

Kā jūs uzskatāt, par direktoru ir grūtāk strādāt vīrietim vai sievietei?
Manuprāt, nav starpības, kas ir direktors, ja šis cilvēks ir profesionāls savā jomā. Iespējams, ka vīrieši šajā amatā ir prasmīgāki saimnieki, jo viņiem ir labi zināma materiāli tehniskā bāze.
Sievietes direktores, laikam, ir pārākas emocionālajā jomā. Kaut gan tie ir ļoti subjektīvi spriedumi.

Paldies par interviju! Novēlam veiksmi jaunajā amatā!
 


Написать комментарий