Daugavpils skolēni no 1.septembra tramvajos un autobusos brauks bez maksas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 2.augustā, Domes divu komiteju sēdē deputāti apstiprināja Daugavpils pilsētas pašvaldības saistošo noteikumu grozījumus, saskaņā ar kuriem no jaunā mācību gada 1.septembra visi pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēni varēs bezmaksas izmantot mūsu sabiedrisko transportu.

Deputāti pieņēma lēmumu Daugavpils skolēniem piešķirt 100% atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā. Atlaide attiecas uz skolēniem, kuri deklarējuši savu dzīvesvietu Daugavpils pilsētā. Skolēnam jāizvēlas viens autobusa vai tramvaja maršruts, kuru viņš bezmaksas izmantos mācību gada laikā.

Grozījumi paredz arī 50% atlaidi arodskolu audzēkņiem. Par šo faktu ir sašutusi Domes deputāte Ināra Ostrovska, kura grozījumu iniciatoriem pārmet diskrimināciju attiecībā uz arodskolu audzēkņiem. „Jaunieši ne tikai mācās, bet arī apgūst profesiju, tāpēc ir nepieciešams nodrošināt viņiem bezmaksas braukšanas iespēju”, - paziņoja Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore.

Atbildot uz šo paziņojumu, pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka šajā gadījumā ja arī pastāv diskriminācija, tad tā attiecas uz skolēniem, jo arodskolu audzēkņi saņem stipendiju, bet skolēni neko nesaņem. Jāņem vērā, ka visu šo laiku arodskolu audzēkņi par braukšanu sabiedriskajā transportā maksāja pilnu maksu.

Lai kompensētu braukšanu ar atlaidēm tiek plānots no pilsētas budžeta iedalīt 245 000 latus – 135 000 latu skolēnu braukšanas apmaksai un 110 000 latus arodskolu audzēkņu pārvadāšanai.

inēto jautājumu Daugavpils domes deputāti skatīs Domes sēdē, kas notiks 9.augustā.


Написать комментарий