Sestais Starptautiskais nacionālo kultūru festivāls

foto NBKN arhīvs
foto NBKN arhīvs

Šogad 6. Starptautiskais nacionālo kultūru festivāls Rēzeknē notiks zem Pilsētas svētku „Rēzekne vieno” zīmes, informē Rēzeknes pašvaldība.

Uz Festivālu un Pilsētas svētkiem ieradīsies radošie kolektīvi no Baltkrievijas – „Harašuha” (Molodečno pilsēta), no Polijas – „Gozdava” (Rački, Suvalku rajons), no Krievijas – „Zavaļinka” (Pleskava), no Ukrainas – „Lada” un „Remosoļka” (Rovno), kā arī ansamblis „Ļubava” no Liepājas un Rīgas ebreju biedrības deju ansamblis „Eilat”.

Festivālā tradicionāli piedalīsies visi Nacionālo biedrību kultūras nama radošie kolektīvi, veterānu koris „Ivuški”, debitēs baltkrievu biedrības „Suzorje” ansamblis. Nacionālo kultūru festivāla dižkoncertā, kas notiks 4 augustā, piedalīsies arī deju kopa „Dziga”un postfolkgrupa „Rikši”.

Festivāla organizatori – Rēzeknes pilsētas domes kultūras pārvalde, Nacionālo biedrību kultūras nams, režisors Voldemārs Ivdris un dažādu tautību nacionālie kolektīvi laipni aicina visus uz festivāla koncertiem.

Saskaņā ar nacionālo kultūru festivāla tradīciju, pateicoties Rēzeknes novada pašvaldības atbalstam un sadarbībā ar Rēzeknes novada domes kultūras nodaļas vadītāju Ināru Pleikšni ar ugunīgajiem un skanīgajiem festivāla dalībniekiem varēs iepazīties arī pagastu iedzīvotāji.

3. augustā plkst. 19.00 Maltas, Bērzgales un Veremu kultūras namos sāksies 6. Starptautiskā nacionālo kultūru festivāla „Rēzekne 2012” izbraukuma koncerti.

4. augustā plkst. 10.00 koncerts Latgales ielā pie Nacionālo biedrību kultūras nama.
Plkst. 19.00 – svētku dižkoncerts „Valodu balsīs, tautu rakstos” Kultūras un atpūtas parkā.


Написать комментарий