Jauniešu deju kolektīvs „Vīmyns” koncertējuši Prāgā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Laika posmā no 28. jūlija līdz 1. augustam Rēzeknes novada Feimaņu pagasta Kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Vīmyns” pavadīja iespaidiem bagātus brīžus Čehijā. Viens no svarīgākajiem šī brauciena mērķiem bija iepazīstināt Čehijas iedzīvotājus ar latviešu un latgaliešu tautas dejas kultūru. Dejotāji lietderīgo apvienoja ar patīkamo, jo brauciena laikā bija iespēja apskatīt nozīmīgākos Čehijas kultūrvēsturiskos objektus, kā ziņo Rēzeknes novada pašvaldība.

Tika pabūts vienā no senākajiem dabas rezervātiem Čehijā - Čehijas paradīzē, kura ir slavena ar savām miljoniem gadus vecajām klintīm. Unikālās ainavas, kuras varēja vērot pastaigājoties starp klinšu blokiem, bija ļoti savdabīgas cilvēka acij, tāpat interesi izraisīja Koņepruskas stalaktītu alas apmeklējums. Prāgas vecpilsētas apskate izraisīja patīkamas sajūtas, jo bija iespēja klātienē apskatīt Svēto Vita katedrāli, Kārļa tiltu un seno Rātsnamu Vecpilsētas laukumā, baudīt muzikālo strūklaku burvību. Dejotāji uzstājās ar 30 minūšu garu deju koncertu Karlšteinas pils centrālajā laukumā. Šī uzstāšanās patika Čehijas iedzīvotājiem un tūristiem, par to liecināja skatītāju aplausi. Vairāki ārvalstnieki izteica vēlmi nofotografēties kopā ar dejotājiem.

Līdz ar šo braucienu noslēdzās JDK „Vīmyns” šī gada sezona. Deju kolektīva vadītājs brauciena laikā Čehijā sumināja dejotājus. Visiem deju kolektīva dalībniekiem tika pasniegtas nozīmītes un apzinīgākajiem dejotājiem tika pasniegtas pateicības medaļas. Šoreiz medaļas saņēma sekojoši dejotāji: Vita Ameļko, Olita Kuksa, Kārlis Taranda un Ella Livdāne, kā arī Feimaņu pagasta pārvaldes vadītāja Anita Verčinska. Titulu „JDK „Vīmyns” gada dejotājs” un apbalvojumu „Dejotāja figūru” ieguva Vija Struka.

Milzīgs paldies visiem mūsu atbalstītājiem, kuri ļāva šim braucienam kļūt par realitāti: Rēzeknes novada domei, priesterim Imantam Petrovskim, Feimaņu iedzīvotājai Silvijai Assarei, Feimaņu pagasta pārvaldes vadītājai Anitai Verčinskai un kultūras nama vadītājai Ingrīdai Tjarvei.


Написать комментарий