Balvu novada pašvaldība gūst panākumus konkursā

foto balvi.lv
foto balvi.lv

31.jūlijā Balvu novada Domē un pašvaldības iestādēs viesojās konkursa „Eiropas gada pašvaldība 2012” komisija 11 locekļu sastāvā, lai objektīvi izvērtētu Balvu novada pašvaldību.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Veselības, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām 24. aprīlī pašvaldībām izsludināja pieteikšanos konkursam „Eiropas Gada pašvaldība 2012”.

Šī gada konkursa tēma ir veltīta aktīvai un veselīgai novecošanai, un paaudžu sadarbībai. Šim gadam mērķis ir veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju aktīvai, veselīgai novecošanai un paaudžu solidaritātei, veselīgam dzīvesveidam, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un sabiedrības iesaistei starptautiskā sadarbībā.

Konkurss norisinājās divās kārtās. Pirmajā kārtā notika pašvaldību vērtēšana reģionu līmenī. No katra reģiona tika izvirzītas trīs pašvaldības, kuras vērtēja jau valsts mērogā. Balvu novada pašvaldība bija viena no 3 Latgales pašvaldībām, kuru vērtēja valsts mērogā, informē Balvu novada pašvaldība.

Balvu novada pašvaldība lepojas ar dažādiem senioru pašdarbības kolektīviem – deju kopu „Luste”, senioru kori „Pīlādzis”, dejotājām „Atvasara”, Kubulu pagasta deju kolektīvu „Rūtas” u.c. Komisija klātienē iepazinās ar rokdarbnieču pulciņa „Mežģis” darbiem, kuri tika arī iegādāti. Tāpat komisijas locekļi tika informēti par jauniešu aktīvo sadarbību ar senioriem, dažādu prasmju un vērtību pārņemšanu no savām vecmāmiņām, vectētiņiem utt. Šajā konkursā varējām lepoties arī ar Balvu Centrālo bibliotēku, Balvu Tālākizglītības un cilvēkresursu attīstības centru, Sociālo dienestu, Balvu Kultūras un atpūtas centru un citām pašvaldības iestādēm un to piedāvātajiem pakalpojumiem gan senioriem, gan jauniešiem, gan vidējai paaudzei.

Aktīvie seniori un to iespējas darboties Balvu novadā tika parādītas no labākās puses, jau gūti labi rezultāti. Un, ja arī netiks iegūta galvenā balva „Eiropas gada pašvaldība 2012”, mēs varam priecāties par sava novada ļaudīm, par to, cik veiksmīgi sadarbojas mūsu novada dažādo paaudžu pārstāvji, pašvaldība un pašvaldības iestādes!


Написать комментарий