Daugavpils dome apmaksās pusi no pilsētas skolēnu pusdienu maksas

foto latgaleslaiks.lv
foto latgaleslaiks.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē, kas notika ceturtdien, 2.augustā, deputāti vienbalsīgi apstiprināja lēmuma projektu par pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēnu pusdienu apmaksu.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka no šī gada 1.septembra tiek noteikta skolēnu pusdienu maksimālā cena 1 lata apmērā. Pusi no šīs summas (ne mazāk par 50 santīmiem) apmaksās pilsētas pašvaldība. Tāpēc mūsu skolēnu vecākiem radīsies iespēja nedaudz ietaupīt ģimenes budžetu, jo par bērnu pusdienām nāksies maksāt uz pusi mazāk.

Pirmkārt tas attiecas uz Daugavpils skolām, kuras patstāvīgi organizē savu skolēnu ēdināšanu, neizmantojot svešu firmu palīdzību. Šādā veidā ēdināšanu organizē Valsts ģimnāzija, 3., 9., 10. un 16.vidusskolas, kā arī Vienības pamatskola.

Pirmklasniekiem pusdienas skolas ēdnīcā joprojām ir bez maksas – 80 santīmi viņu ēdināšanai tiek piešķirti no valsts budžeta, 20 santīmus apmaksā pašvaldība.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas ir stājušies spēkā šī gada 1.jūnijā, Latvijas skolēnu ēdienkarte ir kļuvusi daudzveidīgākā. Pēc Marinas Isupovas vārdiem, par obligātiem skolas ēdienkartē tiek noteikti zupa vai deserts. Turklāt desertā tiks piedāvāti nevis augļi, bet, piemēram, banānu uzpūtenis vai augļu salāti.
Kā arī nedēļas laikā skolēna ēdienkarti nedrīkst veidot vieni un tie paši ēdieni.


Написать комментарий