Alūksnē pabeigta divu skolu siltināšana

foto panoramio.com
foto panoramio.com

Alūksnē noslēgušies divu izglītības iestāžu – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas un Alūksnes pilsētas sākumskolas ēku energoefektivitātes uzlaboša­nas darbi, informē Alūksnes novada pašvaldība. 

Klimata pārmaiņu finanšu instru­menta atbalstītā projekta „Alūksnes novada pašvaldības izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšana, izmantojot videi draudzīgus būvniecības materiālus un izstrādājumus” mērķis bija veikt energoefektivitātes pasākumus Alūksnes pilsētas sākumskolas ēkā un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas jaunajā ēkā, lai samazi­nātu ēku siltumenerģijas patēriņu un oglekļa dioksīda izmešu apjomu.

Abas ēkas bija fiziski un morāli novecojušas, to arhitektoniskais un būvniecības risinājums bija veidots saskaņā ar standartiem un materiā­liem, kas vairs neatbilst mūsdienu ekspluatācijas un būvniecības normatīviem, tādēļ pie ieguvumiem jāmin ne tikai tas, ka uzlabota ēku energoefektivitāte, bet arī to vizuālais izskats. Bez tam svarīgi ir tas, ka projektā sasniegtais rezultāts nākotnē atslogos pašvaldības budže­tu, par 30% samazinot apkures izdevumus šīm ēkām no līdzšinējām izmaksām. Projekta sekmīga īsteno­šana ir bijis ciešs komandas darbs, tādēļ saku paldies projekta vadītājai Santai Supei par projekta vadīšanas kvalitāti, projektētājiem SIA „Ēkas siltināšana” par palīdzību projekta pieteikuma gatavošanā. Tāpat pal­dies būvniekiem SIA „Ozolmājas” par kvalitatīvi un termiņā veikta­jiem darbiem, kā arī būvuzraugam Zojai Kazakovai, kura rūpīgi sekoja termiņiem, - uzsver Alūksnes nova­da domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers.


Написать комментарий