Šveicē rosina mainīt valsts himnas tekstu

foto bestourism.com
foto bestourism.com

Šveicē plāno izsludināt konkursu par jaunu valsts himnas tekstu, kas reprezentētu valsti tādu, kāda tā ir pašlaik, vēstīja interneta laikraksts "Local".

Konkurss ir Šveices Sabiedrības labklājības asociācijas ideja. Asociācija ir pārliecināta, ka pašreizējās valsts himnas valoda ir neveikla un tās saturs ir novecojis, tādēļ daudzi valsts iedzīvotāji nezina himnas vārdus un nevar to dziedāt līdzi.

1810.gadā dibinātā bezpeļņas organizācija paudusi cerību, ka jaunajā himnas tekstā būs labāk atspoguļota mūsdienu Šveice un tās dziedāšanā ar lielāku entuziasmu iesaistīsies vairāk cilvēku.

Pašreizējā Šveices himna, kas zināma arī kā Šveices psalms, tiek dziedāta visās valsts valodās - franču, itāļu, vācu un retoromāņu - un tajā ir slavināts dievs un Alpi.

Himnas konkursa, kas tiks izsludināts tuvāko mēnešu laikā, dalībnieki aicināti tekstā izmantot Šveices federālās konstitūcijas ievadā paustās tēmas. Teksts ir jāsavieno ar pašreizējās himnas melodiju, un tam jāpiedāvā versijas vismaz divās no četrām valsts valodām.

Asociācija tuvāko nedēļu laikā izstrādās precīzu konkursa nolikumu un izveidos tiesnešu kolēģiju.

Tā cer, ka jaunais valsts himnas teksts Šveicē tiks ieviests 2015.gada 1.augustā.


Написать комментарий