Izsolē par vairāk nekā pusmiljonu latu piedāvā Krājbankai piederošu jahtu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Šogad, 14.augustā, izsolē piedāvās likvidējamajai "Latvijas Krājbankai" piederošu vairāk nekā pusmiljonu latu vērtu jahtu, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Tērauda motorjahta, kuras nosaukums ir "The Highlander", būvēta 1967.gadā. Pašlaik jahta atrodas Portsmutā, Virdžinijā un ir neejošā tehniskajā stāvoklī.

Jahtas novērtējums un izsoles sākumcena ir 530 281,44 lati bez pievienotās vērtības nodokļa.

Paziņojumā teikts, ka visām personām, kurām uz mantu ir tiesības, kas nepieļauj tās pārdošanu izsolē, jāpieteic prasības tiesā līdz izsoles dienai. Izsoli rīko krājbankas administrators "KPMG Baltics".

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt "KPMG Baltics" pieteikumu par bankas bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija.

"Latvijas Krājbankai" licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 10.maijā.


Написать комментарий