Ko darīja bezdarbnieki sinagogā?

foto soclp.lv
foto soclp.lv

Vienā un tajā pašā dienā notika noslēdzošā un pirmā nodarbība bezdarbnieku motivācijas programmā, kura notika SLP mācību telpā (Vienības ielā 8), informē sociālo lietu pārvalde.

Par nodarbību labiem rezultātiem liecina tas, ka daļa pirmās grupas dalībnieku šajā laikā atrada darbu. Otrajai grupai organizēja papildus nodarbības - izšūšana ar pērlītēm, lai dalībnieki iegūtu ne tikai informāciju par pārkvalificēšanos un darbā iekārtošanos, bet arī iegūtu praktiskas iemaņas, kuras varētu nākotnē kļūt par ģimenes ienākumu avotu. Programmu izstrādāja Sociālo pakalpojumu nodaļa pilngadīgā personām un Sociālās patversmes darbinieki, kuriem jau ir pieredze analoģisku motivācijas programmu realizācijā. Iepazīstoties muzejā ar pilsētas vēsturi cilvēki sāk atcerēties savus radu rakstus, apgūst jaunas iemaņas, pēkšņi apjēdz, ka paši daudz ko var un prot. Lēnu, sarežģīti, bet ar sociālo darbinieku palīdzību bezdarbnieki ar stāžu atgriežas darba tirgū un pakāpeniski uzlabo savu dzīvi. Jaunās grupas īpatnība ir tāda, ka tā pamatā sastāv no jaunajām māmiņām, kuras pēc dekrēta atvaļinājuma ilgu laiku ir bezdarbnieces.

Ar smaidu tika uzņemta ziņa par to, ka iespēja pazaudēt pabalstu ir labs iemesls, lai sāktu apmeklēt motivācijas programmu. Kā rāda pieredze, programmas dalībnieki ātri saprot nodarbību svarīgumu un derīgumu, tāpēc visas nodarbības apmeklē bez kavējumiem.

Jaunās grupas otrā nodarbība sākās ar ekskursiju pa Daugavpils un Latgales ebreju tautas vēstures muzeju. Šī nodarbība bija interesanta ne tikai grupas dalībniekiem, bet arī pašiem sociāliem darbiniekiem. Pēc muzeja apmeklējuma G.Račko novadīja nodarbības izšūšanā ar pērlītēm SLP mācību telpā (Vienības ielā 8).

SLP vadītāja S.Gavrilova izsaka pateicību T.Migeļ par sadarbību organizējot šīs nodarbības un G.Račko par brīvprātīgo darbu kā speciālistei izšūšanā ar pērlītēm.