Daugavpils Sociālo lietu pārvalde pētīs dabas terapiju pierobežas rajonos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Sociālo lietu pārvalde nolēmusi piedalīties konkursā, kas tika izsludināts Igaunijas, Krievijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros. Deputāti vienbalsīgi atbalstīja šo lēmumu.

Minētā projekta pasākumi ietver sevī divu valstu vairākas pilsētas – Daugavpili, Pleskavu, Dagdu, Ilūksti un Līvānus, minēto pilsētu sociālie darbinieki apgūs pierobežas teritoriju dabas terapiju.

Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova Sociālo jautājumu komitejas sēdē pastāstīja, ka šis starptautiskais projekts tiks realizēts no 2013. līdz 2014.gadam 14 mēnešu laikā. Tā kopējā vērtība sastāda 154 775 latus, no kuriem lielāko daļu (90%) apmaksās eirofonds, 5% tiks piešķirti no valsts budžeta un 5% - no pilsētas pašvaldības budžeta, kas sastādīs aptuveni 1547,72 latus jeb 2202,20 eiro.

Projekta realizācijas gaitā tiek plānots organizēt divas starptautiskās vasaras nometnes Back to Nature (Atpakaļ pie dabas), kurās varēs atpūsties vairāk nekā 60 bērni no 12 līdz 14 gadu vecumā no daudzbērnu un nepilnajām ģimenēm.

Katra no nometnēm darbosies nedēļas laikā, un to darbā pasniedzēji izmantos dabas terapijas dažādus kursus – fitoterapiju (ārstēšanu ar zālēm) un kanisterapiju (ārstēšana ar apmācītu suņu palīdzību), kā arī smilšu terapiju, kad cilvēki tiek ārstēti, izmantojot manipulācijas ar krāsainajām smiltīm un nelielajām figūriņām.

Kā arī tiek plānots organizēt dažus seminārus svaigajā gaisā Daugavpilī un Pleskavā, kuros piedalītos pieaugušie ar bērniem ar īpašajām vajadzībām.

Minētā projekta ietvaros arī tiek plānots rekonstruēt bērnunamu-patversmi „Priedīte” un Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centru, ierīkot bērniem ar īpašajām vajadzībām domāto bērnu rotaļu laukumu Dagdā, rekonstruēt Dienas centru ēkas Ilūkstē un Līvānos, kā arī bērnunama-patversmes ēku Pleskavā.

 

 


Написать комментарий