VARAM ministrs Edmunds Sprūdžs viesojās Aglonā un Ludzā

foto aglona.lv
foto aglona.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs sestdien, 4.augustā, devās darba vizītē uz Aglonas novadu. Dienas otrajā pusē E.Sprūdžs piedalījās Ludzas pilsētas svētkos Pilsētas parkā un klātienē godināja pilsētas Gada cilvēku, Gada uzņēmēju un pilsētas Goda pilsoni, informē VARAM. 

Ministrs tikās ar Aglonas novada domes priekšsēdētāju Igoru Reščenko un Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli, lai pārrunātu gatavošanos Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielo svētku svinībām, kā arī citus aktuālos jautājumus.

E.Sprūdžs Aglonā viesojās neilgi pirms Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas lielo svētku svinībām. "Šie svētki ir Latgales lielākais ikgadējais notikums, kas pulcē gandrīz visus Latgales iedzīvotājus, cilvēkus no citiem Latvijas reģioniem un valsts augstākās amatpersonas. Šo svētku sekmīgai norisei ik gadu tiek ieguldīti arī ne mazums valsts un pašvaldību līdzekļi," precizē ministrs E.Sprūdžs.

Ministrs pārrunāja līdzšinējo un turpmāko pašvaldības, valsts atbildīgo dienestu un baznīcas pārstāvju sadarbību. Ministrs tikās ar Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli, lai izdiskutētu iespējamos risinājumus pašvaldības un baznīcas sadarbības stiprināšanai.

"Svētkiem gatavojas gan Aglonā, gan arī viesu mājas, zemnieki un amatnieki visapkārt. Šie svētki ir kā kalendārā gada ass un aktivitāšu dzinulis visam reģionam. Mūsu uzdevums ir meklēt risinājumus, kā šo potenciālu vēl plašāk izmantot. Augustā Aglona kļūst ļoti dzīva, bet jāatrod veids, kā šo attīstības potenciālu izmantot visa gada garumā," aicina E.Sprūdžs.
Tikšanās laikā abas puses kopīgi identificēja iespējamos risinājumus attīstīt Aglonu kā sakrālu tūrisma centru, kas būtu atpazīstams ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Tiekoties ar Aglonas novada domes priekšsēdētāju Igoru Reščenko, ministrs pārrunāja pašvaldībai aktuālus un nozīmīgus attīstības plānošanas jautājumus un klātienē iepazinās ar novadā īstenotajiem attīstības projektiem, kā arī plānotajām iniciatīvām un iespējamajiem izaicinājumiem to īstenošanai.

Aglonā E.Sprūdžs apmeklēja Viduslatgales profesionālo vidusskolu, Aglonas katoļu ģimnāziju un Aglonas baziliku.
Vizītes ietvaros ministrs piedalījās Aglonas novada kultūras un sporta aktivitātes sarīkojuma „Aglonas novads un es tajā” atklāšanā Aglonas estrādes teritorijā pie gleznainā Cirīša ezera krastiem un uzrunās sarīkojuma dalībniekus.

Dienas otrajā pusē E.Sprūdžs piedalījās Ludzas pilsētas svētkos Pilsētas parkā un klātienē godināja pilsētas Gada cilvēku, Gada uzņēmēju un pilsētas Goda pilsoni. Pirms svētku svinīgā pasākuma ministrs tikās ar Ludzas novada domes priekšsēdētāju Alīnu Gendeli, kā arī ar novada uzņēmējiem.

Ludzas pilsētas svētki „Ludza Tev un man” tiek organizēti par godu pilsētas 835.gadadienai. Svētku programma ir četru dienu garumā, no 2. līdz 5.augustam, taču galvenie notikumu risināsies sestdien, 4.augustā. Programmā ir gan popgrupu mūzikas festivāls, seno arodu diena, „Ēdamiela” izstādes, viesu koncerti, „Klaidoņi”, motociklu šovs un citi interesanti pasākumi.

„Esmu pagodināts, ka man būs iespēja klātienē sveikt un kopīgi ar Ludzas iedzīvotājiem godināt pilsētas Gada cilvēku, Gada uzņēmēju un Goda pilsoni. Šāda godināšanas tradīcija man šķiet ļoti nozīmīga. Cilvēki, kuri ir patiesi daudz paveikuši savas pilsētas un novada labā, ir jānovērtē un viņiem jāpasaka paldies. Arī novada iedzīvotājiem ir būtiski redzēt, ka godinājumu pelnījušo cilvēku pūliņi tiek novērtēti. Mums ir jāatbalsta ikkatra rīcības cilvēka veikums, lai motivētu novadu cilvēkus būt vēl aktīvākiem," uzsver ministrs E.Sprūdžs.

Ar Ludzas novada domes priekšsēdētāju Alīnu Gendeli ministrs E.Sprūdžs pārrunāja pašvaldības aktualitātes, tās ikdienas izaicinājumus un nākotnes plānus, īstenojot jaunus novada attīstības un investīciju projektus.

Ludzā ministrs apmeklēja Ludzas pilsētas Lauktehnikas rajona industriālo un rūpniecisko zonu, kā arī Ludzas amatnieku centru. Tāpat E.Sprūdžam tikās ar SIA „Agroķīmija” valdes priekšsēdētāju Ināru Konovalovu, lai apspriestu Loģistikas centra izveidi Ludzā.

Atgādinām, ka šā gada jūnijā valdība apstiprināja Latgales reģiona rīcības plānu „Iespēju Latgale”, kurā apzināti nozīmīgi un visaptveroši pasākumi šī reģiona izaugsmei. Lai pārrunātu un strauji virzītu Latgales plāna pasākumus, ministrs regulāri dodas vizītēs uz novadiem un tiekas ar pašvaldību vadītājiem.


Написать комментарий