Pļaviņš/Šmēdiņš iekļūst Londonas olimpisko spēļu pusfinālā

foto london2012.com
foto london2012.com

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pirmdien turpināja pārsteigt, un iekļuva Londonas olimpisko spēļu pusfinālā.

Ceturtdaļfināla spēlē ar 17.numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja ASV volejbolistus Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri olimpiskajā turnīrā bija izlikti ar ceturto numuru.

Līdz ar to latviešus olimpiādē sagaida vēl divas spēles – pusfināls un cīņa par medaļām. Pusfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš tiksies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri izlikti ar pirmo numuru.

Spēles sākumā vadībā izvirzījās amerikāņi, tomēr latvieši prata spēles gaitu izlīdzināt, panākot 5:5. Gibs/Rozentāls pirmajā setā izskatījās nedaudz pārliecinošāk, lēnām iekrājot trīs punktu pārsvaru. Pēc pāris izspēlēm Pļaviņš/Šmēdiņš bija iedzinējos ar 12:17, un seta beigās viņiem izdevās vairākas veiksmīgas epizodes. Tāpat latvieši pie rezultāta 17:20 atspēlēja divas setbumbas, bet ASV spēlētāji tik un tā prata izvirzīties vadībā visā mačā.

Otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, un rezultāta pārsvars nebija lielāks par vienu punktu, tomēr turpinājumā Latvijas volejbolisti izvirzījās vadībā ar 9:7. Divu punktu pārsvars netika nosargāts, un cīņā ar amerikāņiem vairākas reizes bija neizšķirts. Pie rezultāta 18:18 latvieši divas reizes uzbrukumā bija precīzi, iegūstot setbumbu, kuru izmantoja ar pirmo piegājienu (21:18).

Trešajā setā vadībā bija tikai latvieši, tomēr Gibs/Rozentāls turējās divu punktu attālumā, taču tad Pļaviņš/Šmēdiņs veica izrāvienu un ieguva piecu punktu pārsvaru – 12:7. Mača izskaņā latvieši spēlēja veiksmīgi un pie rezultāta 14:11 ieguva mačbumbu, to izmantojot un svinot uzvaru mačā.

Piektdien aizvadītajā astotdaļfināla spēlē latvieši ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru. Savukārt ASV duets astotdaļfinālā sestdien ar 2-0 (21:14, 22:20) uzvarēja Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

Kā ziņots, Samoilovs/Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā sestdien ar rezultātu 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Brinkam/Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Interesanti, ka apakšgrupas sacensībās Samoilovs/Sorokins tikās ar Gibu/Rozentālu, piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (10:21, 16:21).


Написать комментарий