Negaiss bez elektrības atstājis ap 2000 mājsaimniecību

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Stiprais lietus un pērkona negaiss pirmdienas vakarā bez elektrības ir atstājis ap 2000 mājsaimniecību, portālu "Delfi" informēja AS " Latvenergo" komunikācijas direktors Andris Siksnis.

Viņš uzsvēra, ka bojājumu skaits Latvijas energosistēmā vērtējams kā salīdzinoši neliels un pārsvarā īslaicīgs. Ap plkst.21.30 strauji pieauga vēja brāzmu spēks, kas gaisa vadu līnijās galvenokārt Dienvidu un Centrālajā reģionā izraisīja atslēgumus un bojājumus. Jau ap plkst.23 organizēti ļoti sekmīgi lokalizācijas darbi, tomēr nedaudz koncentrētāk atslēgumi skāruši Dobeles apkaimi, kur ir ap 1000 klientiem traucēta apgāde. Kopā īsi pirms pusnakts ap 2000 klientiem Latvijā ir traucēta elektropadeve.

Jau ziņots, ka sinoptiķi brīdina, ka pirmdienas vakarā vietām Latvijā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, ko pavadīs krasas vēja brāzmas. Vējš brāzmās varētu sasniegt 15 līdz 19 metrus sekundē.

Pērkona lietusgāzes turpināsies arī naktī uz otrdienu, 7.augustu.

Sinoptiķi pirmdienas vakarā savā "twitter" kontā ziņo, ka Lietuvā Klaipēdas novērojumu stacijā pērkona negaisa laikā vēja brāzmas sasniegušas 32 metrus sekundē.


Написать комментарий