Ķīlis: uz lielāku algas paaugstinājumu pretendē ap 2000 pedagogu

foto izglitiba2010.lv
foto izglitiba2010.lv

Latvijā ap 2000 pedagogu atbilst augstākajai - ceturtajai vai piektajai - profesionālās darbības kvalitātes novērtējuma kategorijai, bet lielākā daļa jeb apmēram 60% pedagogu atbilst trešajai kategorijai, otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Atbilstoši šim novērtējumam un sadalījumam paredzēta jaunā pedagogu atalgojuma sistēma, paredzot atalgojuma apmēru noteikt atbilstoši novērtējuma pakāpei, ko plāno ieviest no 1.septembra. Valdība par šīs sistēmas ieviešanu lems nākamnedēļ.

Grozījumi pedagogu darba samaksas noteikumos paredz no 1.septembra paaugstināt pedagogu zemākās mēneša darba algu likmes par 10% jeb 25 latiem, tādējādi palielinot algas jaunajiem pedagogiem un tiem skolotājiem, kuri patlaban saņem vismazāk. Tā iecerēts novērst visu pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes atšķirības, novēršot nevienlīdzību starp IZM un citu ministriju padotībā esošo izglītības iestāžu pedagogiem, sacīja izglītības ministrs.

Memorands paredz, ka jau no šā gada 1.septembra pedagoga zemāko mēneša darba algas likmi paredzēts palielināt par 10% jeb aptuveni par 25 latiem, savukārt pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ieguvuši 4. un 5.kvalitātes pakāpi, par pedagoģisko darbu piemaksās attiecīgi 8% un 12%.

Ķīlis iepriekš arī paudis - nespējot nodrošināt sadarbības memorandā pausto apņemšanos paaugstināt pedagogiem atalgojumu no 1.septembra, viņš demisionēšot.


Написать комментарий