Bičevskis: šis rudens nebūtu labākais laiks 'Citadeles' bankas pārdošanai

foto db.lv
foto db.lv

Bankas "Citadele" pārdošanai šis rudens finanšu tirgu situācijas dēļ nebūtu veiksmīgākais laiks, tāpēc laicīgi jādomā par citiem veidiem, kā šai bankai piesaistīt papildus līdzekļus, otrdienas rītā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Viņš pauda - eiro zonas neskaidrās situācijas dēļ finanšu pasaulē valda nervozitāte, turklāt arī Eiropas Komisijā ir aktīvas diskusijas par jauniem papildus noteikumiem banku sektoram, tāpēc "šajā brīdī jebkurš investors būs ļoti piesardzīgs pirms guldīt naudu. Nezinot, cik nākotnē tas viņam varētu izmaksāt, viņš noteikti piedāvās cenu, kas nākotnes zaudējumu riskus mazinās," atzina Bičevskis.

Līdz ar to - no naudas atgūšanas un veiksmīgas pārdošanas viedokļa "Citadeles" pārdošanai šis rudens, visdrīzāk, nebūs pareizais laiks. Tāpēc valdībai ir jāizvērtē vairākas stratēģijas, iespējams, jādomā par kāda neliela stratēģiskā investora piesaisti papildus kapitālam, vai akciju daļas izlaišanu biržā, klāstīja LKA prezidents.

Iepriekš Bičevskis paudis viedokli, ka "Citadeli" vajadzētu pārdot neilgi pirms Latvijas iestāšanās eiro zonā.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisija gada sākumā nepauda uztraukumu par Latvijas valdības lēmumu atlikt "Citadeles" pārdošanu.

Ekonomikas ministrija plānojusi līdz 31.oktobrim valdībā iesniegt plānu par "Citadeles" pārdošanas procesa atsākšanu.


Написать комментарий