Daugavpils dome kļuva par vienu no konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2012” uzvarētājām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Mūsu valstī, turpinot konkursu tradīciju par sakoptāko Latvijas pagastu, pirmo reizi tika rīkots konkurss „Eiropas Gada pašvaldība 2012”, kuru organizēja Plānošanas reģions.

Jūlija vidū bija noslēgusies konkursa pirmā kārta, kurā piedalījās arī Daugavpils pašvaldība. Konkursa nākamajā kārtā Daugavpils pašvaldības konkurenti bija žūrijas izvirzītas Dagdas un Balvu novadu pašvaldības.

Valsts mēroga konkursā reģionu vērtēšanas komisija darbojās no 19.jūlija līdz 3.augustam, 10 dienu laikā apmeklējot 15 pašvaldības.

Ir noslēgusies konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2012” otrās kārtas vērtēšana. Daugavpils un Balvu pašvaldības tika atzītas par uzvarētājām nominācijā „Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā”.

Nominācijā par veselīgo dzīvesveidu uzvarēja Liepājas pilsētas pašvaldība un Dobeles novada pašvaldība. Savukārt nominācija „Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei” tika piešķirta Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Jāatzīmē, ka konkursa gaitā tika atzīmētas visas pašvaldības – tās iegūs speciālbalvas un pateicības rakstus par panākumiem konkrētā sfērā.

Apbalvošanas ceremonija, kuras laikā apbalvos ne tikai labākās pašvaldības, bet arī izteiks pateicību cilvēkiem no katras pašvaldības, kuri ir devuši lielu ieguldījumu darbā ar cilvēkiem savā pašvaldībā, notiks 14.septembrī. Precīzāka informācija par ceremonijas laiku un vietu tiks paziņota laika gaitā.

Jāatzīmē, ka konkursu Latvijas Pašvaldību savienība rīko sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.


Написать комментарий