Konkurss par jaunu tramvaju vagonu piegādi Daugavpilī ir izraisījis lielu interesi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada 20.jūlijā Daugavpils „Tramvaju uzņēmums” izsludināja jaunu konkursu par jaunu pasažieru vagonu iegādi projekta "Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija" realizācijas ietvaros.

Atgādināsim, ka tas ir otrais konkurss par tramvaju piegādi šī vairāku miljonu projekta ietvaros. Pirmo reizi iepirkums tika izsludināts pagājušā gada jūlijā. Decembrī tika paziņots konkursa uzvarētājs – krievu kompānija „Vagonmaš”, kura piedāvāja piegādāt nepieciešamo vagonu skaitu par 3 678 400 latu.

Drīzumā no "Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcas" tika saņemta sūdzība par konkursa rezultātiem. Pēc vairākām pārbaudēm Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedza „Tramvaju uzņēmumam” slēgt līgumu ar firmu, kura atradās maksātnespējas stadijā.

Tika izsludināts jauns konkurss par tramvaju iegādi, pretendenti var iesniegt piedāvājumus līdz 2012.gada 25.septembrim.

Kārtējā preses konferencē, kas notika Daugavpils pilsētas domē 6.augustā, vicemērs Līvija Jankovska ziņoja, ka konkurss ir izraisījis lielu interesi, tāpēc konkurence varētu būt diezgan liela. Potenciālie dalībnieki regulāri apmeklē „Tramvaju uzņēmumu”, lai apskatītu objektu. Iespējams, ka tuvākajā laikā ja tiks saņemti konkrētie piedāvājumi.

„Šobrīd tiek veikti tramvaju sliežu ielikšanas darbi. Mums priekšā vēl ir ilga epopeja ar vagoniem. Taču pats galvenais, ka Satiksmes ministrija ir apstiprinājusi nolikumu un specifikācijas.
Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, šoreiz mēs netulkojām dokumentāciju angļu valodā, jo tulkojumā bija pieļautas atšķirības ar variantu latviešu valodā. Šoreiz dokumentācija tika sagatavota tikai latviešu valodā, nepieciešamības gadījumā ieinteresētas kompānijas pašas var veikt tulkojumu.

Kompānijas, kuras iepriekšējo reizi dažādu apstākļu dēļ nebija pienācīgi noformējušas dokumentus, šoreiz bija vieni no pirmajiem pretendentiem. Piemēram, vienas poļu kompānijas piedāvājums pirmo reizi bija nepietiekami izstrādāts, pašlaik tai ir iespēja labāk sagatavoties konkursam, kompānijas pārstāvji jau bija atbraukuši uz „Tramvaju uzņēmumu”.

Cerēsim, ka rezultātā pilsēta iegūs labus tramvaju vagonus”, - pastāstīja Līvija Jankovska.


Написать комментарий